13/06/2024
Najnovije vesti
Miroslav-Jeremic-foto-izlozba-Narodni_muzej-Valjevo-Objektiva_rs-vesti

Izložba fotografija Miroslava Jeremića u valjevskom Muzeju

Autor 16/09/2023

Otvaranje izložbe fotografija Dah prirode Miroslava Jeremića biće održana u Galeriji Narodnog muzeja Valjevo, danas, 16. septembar 2023. godine u 12 časova.

Miroslav Jeremić – Jeremija je rođen 1953. godine. Fotografijom se bavi od gimnazijskih dana u Foto klubu Valjevo i Društvu istraživača. Studirao je filmsku kameru na FDU u Beogradu i radio u TV Beograd – Studio Valjevo kao snimatelj. Bavio se i kratkometražnim filmom. Edukuje mlade fotografe i filmske snimatelje. Hobiji su mu botanika i geografija.

Za “Valjevca ličnost godine” proglašen je 2005. u izboru Revije Kolubara. Član je ULUPUDS-a od 1997. U Foto savezu Srbije ima zvanje majstor fotografije. Učestvovao je na brojnim izložbama i osvojio više desetina nagrada. Održao je 16 samostalnih izložbi, domaćih i u inostranstvu.

Muzejska priča u Plavoj sali – Simboli državnosti na etnološkim predmetima u Muzeju Vojvodine – pročitajte OVDE

Učestvovao je u pripremi knjiha: Podrinjsko – valjevske planine, dr Milorada Vasovića, Monografije Drina grupe autora u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Beograd, zatim knjige Botanička bašta planinske flore Crne Gore, Kolašin – Dulovine dr Čedomira Šilića, “Vodič kroz lekovito bilje” Društva za lekovito bilje Valjevo, “Atlas ljekovitih biljaka bjelopoljskog kraja”, “Lepe šume Srbije”  u izdanju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, kao i “Grad Valjevo” i “Valjevska bolnica” izdanja Izdavačkog društva Kolubara, zatim “Reke Srbije /Dunav, Drina, Tisa/” u izdanju Fondacije za ekološke akcije Grin Limes, “Planina Povlen” izdavača Ars Nova.

Iza sebe ima monografije slika: Ljuba Popović, Vladimir Dunjić, Milan Tucović, Vasa Dolovački, Marina Nakićenović, u izdanju Agencije Valjevac. Saradnik je Moderne galerije Valjevo pri izradi kataloga. Bavi se studijskom i modnom fotografijom. Radi u valjevskom Publiku, gde je za proteklih 15 godina fotografisao materijal za veliki broj kataloga i kalendara, navedeno je u katalogu koji prati izložbu fotografija “Dah prirode” Miroslava Jeremića. Galerija Narodnog muzeja Valjevo, 12 časova.