17/04/2024
Najnovije vesti
Ucenici-Valjevske-gimnazije-na-prijemu-u-Ambasadi-Nemacke-FOTO-IZVOR-biblioteka-Valjevske-gimnazije-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Gimnazijalac Tomica Đurđević osvojio treće mesto na takmičenju “Mein Lieblingsort”

Autor 02/03/2024

Tomica Đurđević, učenik drugog razreda društveno-jezičkog smera Valjevske gimnazije je osvojio treće mesto na takmičenju iz nemačkog “Mein Lieblingsort”.

Na takmičenju Mein Lieblingsort o predstavljanju omiljenog mesta, u organizaciji Udruženja nastavnika nemačkog jezika, Ambasade Republike Nemačke, Gete instituta i ZfA, učestvovala su četiri učenika drugog razreda Valjevske gimnazije: Julija Bogićević, Tijana Marijanac, Tomica Đurđević i Janko Marijanac.

Valjevska gimnazija je imala najviše predstavnika. Učenici su u foto-reportaži predstavili svoje omiljeno mesto, a zatim pred komisijom imali onlajn intervju. Učenik drugog razreda društveno-jezičkog smera Tomica Đurđević, zauzeo je treće mesto. Svim učesnicima su uručeni prigodni pokloni Gete instituta.

Ambasada Republike Nemačke u Beogradu organizovala je 22. februara proglašenje pobednika i prijem svih učesnika konkursa. Prijemu u Ambasadi prisustvovala je prof. Ivana Veselinović, koja je koordinator takmičenja i predsednik Udruženja nastavnika nemačkog jezika Srbije.