19/04/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-lokalna-samouprava-Valjevo-delegacije-gradova-Jasenice-Slovenija-i-Valjevo-Srbija-gradonacelnik-Lazar-Gojkovic-i-zupan-Peter-Bohinec-zbratimljeni-gradovi-ex-Yu-prenosi-Objektiva.rs-vesti

Gradonačelnik Valjeva ugostio delegaciju iz Jesenice

Autor 04/03/2024

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković sa saradnicima proteklog vikenda je ugostio delegaciju iz Jesenice, koju je predvodio župan Peter Bohinec.

Saradnju su i ovaj put inicirali pripadnici vatrogasnih jedinica dva grada – valjevskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva koji predvodi Vlada Milivojević i službi civilne zaštite i vatrogasaca Jesenice.

Predstavnici oba grada su se složili da je otvorena mogućnost za saradnju u raznim oblastima, a privredna, ekonomska i kulturna saradnja bile su glavne teme ove posete. Govorilo se i o drugim mogućnostima unapređenja odnosa Jesenice i Valjeva.

Podsećanje – Milionski troškovi opterećuju budžet zbog zloupotrebe Zakona o slobodnom pristupu informacijama – možete pročitati OVDE

Podsetimo, Valjevo je bilo zbratimljeno posle Drugog svetskog rata sa gradovima Jesenice, Zadar, Jajce, Kardeljevo (današnje Ploče), Kopar, Metković, Nikšić, Prilep i Sitard. Sa raspadom nekadašnje SFRJ devedesetih godina, ta prijateljstva među gradovima su se postepeno gasila.

Međutim, dolazak delegacije Jesenice 2022. godine u okviru Tešnjarskih večeri, kao i jednodnevni obilazak Valjeva tokom proteklog vikenda, očigledan je dokaz ponovnog uspostavljanja saradnje i prijateljskih odnosa između ova dva grada.