19/05/2024
Najnovije vesti
Narodna stranka Valjevo Beograd Vuk Jeremić

“NAROD PROTIV RIO TINTA”

Autor 06/10/2021

Saopštenje Narodne stranke Valjevo prenosimo u celini:

“Narodnna stranka je ovih dana najavila podnošenje krivične prijave protiv predsednice Vlade Ane Brnabić, potpredsednice Vlade i ministarke za rudarstvo i energetiku Zorane Mihajlović, kao i ministarke za ekologiju Irene Vujović zbog osnovane sumnje da su počinile više krivičnih dela:
-krivično delo zloupotrebe službenog položaja
-krivično delo primanja mita
-krivično delo zagađenja životne sredine
-krivično delo oštećenja životne sredine
-krivično delo povrede prava na informisanje o stanju životne sredine
-krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnih dela.

Zbog velike zainteresovanosti javnosti za ovu temu, kao i želje građana da se svojim potpisom pridruže ovoj akciji, Narodna stranka je širom Srbije otvorila punktove na kojima će građani, koji žele, to moći i da učine.

Zainteresovani građani Valjeva svoj potpis mogu dati svakog radnog dana od 15 do 18 časova u prostorijama Narodne stranke Valjevo u Ulici Mirka Obradovića broj 11. Vikendom ćemo, ako vremenski uslovi dozvole, organizovati štand Narodne stranke na gradskim trgovima, gde će zainteresovani takođe moći da daju svoj potpis. Akciji, koju smo nazvali „Narod protiv Rio Tinta, građani će moći da se pridruže i „onlajn“ na stranici „Narodna stranka Valjevo“ na „Facebook“, „Instagram“ i „Twiter“ nalogu.

Svojim potpisom doprinosite da sačuvamo svoja vekovna ognjišta, da na legalan način stanemo na put kriminalnim radnjama vlasti, i pomažete da nam Srbija ostane zdrava, da iza sebe ostavimo zdravo potomstvo koje će živeti uz čist vazduh, čiste reke i nezagađeno zemljište” – navedeno je u saopštenju za javnost GrO Narodne stranke Valjevo.