27/02/2024
Najnovije vesti

IN MEMORIAM- OGNJEN PEJIĆ 2000-2021

Autor 29/12/2021

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila u Draginju izgubio je život Ognjen Pejić (21), rukometaš ORK Metalac iz Valjeva, a u istom vozilu nastradali su i Irena Maksimović (20) takođe iz Valjeva, kao i vozač Nemanja Aćimović (20) iz Osečine.

Ognjen Pejić se rukometom počeo baviti sa 12 godina u najmlađim kategorijama Metalca, a svojim igrama brzo je privukao pažnju stručnjaka, pa je više puta bio na spisku selekcija Srbije. Jesenju sezonu u ORK Metalac je obeležio kao jedan od najboljih igrača, a bio je najefikasniji igrač valjevske ekipe. Na memorijalnom turniru “Nikola Jevremović-Gužva” Pejić je u velikoj konkurenciji prvoligaških ekipa podelio titulu najefikasnijeg igrača turnira sa igračom Crvene Zvezde Lukom Kikanovićem. To je bila Ognjenova najava briljantne jesenje sezone na krilnoj poziciji na kojoj je igrao. Ređale su se utakmice sa sve više golova u mreži protivnika, pa je postao nerešiva enigma na krilnoj poziciji za protivnike, koji nisu imali rešenja za njegove driblinge i letove sa sjajnim završnicama. Iako je sezonu odigrao gotovo bez treninga to se u njegovoj igri gotovo nije primećivalo. Svojim igrama i napretkom pokazivao je da počinje da prevazilazi valjevsku sredinu.

Valjevski rukomet ostao je bez jednog vrednog momka i igrača na koga se računalo u budućnosti. Dobar drug, vaspitan, vredan i radan bio je rado viđen u društvu. Na žalost sudbina je prekinula mlade živote.

Komemoracija povodom tragične smrti Ognjena Pejića održaće se u četvrtak u 11 sati u Press sali Hale sportova, dok je sahrana na Novom groblju u Valjevu u 13.30.