28/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • IZBORI 3. APRILA ILI JOŠ 35.040 EGZISTENCIJALNOG STRAHOVANJA
Miloš Milivojević Narodna stranka Objektiva.rs Valjevo izbori april

IZBORI 3. APRILA ILI JOŠ 35.040 EGZISTENCIJALNOG STRAHOVANJA

Autor 11/03/2022

Na konferenciji za novinare Udružene valjevske opozicije, Miloš Milivojević, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke, se osvrnuo na, kako je rekao, aktuelnu situaciju u našem gradu i na period od godinu i po dana unazad, od kada je uspostavljena trenutna gradska vlast.

“U tom periodu smo svi mi ovde prisutni ukazivali građanima na brojne greške, na nestručnost, nesposobnost, neprofesionalnost i neodgovornost.

Pričali smo o:

*previdu prilikom projektovanja puta u industrijskoj zoni i naknadnom izmeštanju dalekovoda, o bespravnom otuđivanju zemljišta u vlasništvu grada, o cevovodu ispod trase brze saobraćajnice, o previsokoj ceni rekonstrukcije Doma zdravlja, o sumnjivim javnim nabavkama u PU „Milica Nožica“, o pogrešnom koeficijentu za obračun plate glavnog urbaniste, o greškama prilikom rekonstrukcije ulice „Vuka Karadžića, o aerozagađenju i opasnostima od iskopavanja litijuma u našem kraju…

*ukazivali smo na to da skoro sve što gradska vlast radi miriše na kriminal i korupciju i da za sve navedeno niko nije odgovarao. Niko nije dobio ni ukor razrednog starešine. Svi i danas imaju primerno vladanje.

Sa druge strane predstavnici gradske vlasti govore o nekakvom procvatu i renesansi našeg grada. Pričaju o Valjevu kao gradu koji nećemo prepoznati kada ga oni srede. Ja bih rekao da su ga u poslednjih godinu i po dana baš „sredili“.

Mi, koji ovde stojimo pred vama kao predstavnici „Ujedinjene opozicije“ smo svakako različiti. Imamo različite ideološke matrice i različite psihološke profile, ali smo isti po hrabrosti, odlučnosti i rešenosti da se suprotstavimo ovoj autokratskoj vlasti. Isti smo po tome što ne želimo da trgujemo našim integritetima i da se sa njima nagađamo ili pogađamo oko prava i sloboda naših građana.

Hoćemo da pomirimo građane, hoćemo da ljudi ponovo osete onaj nemir i ustreptalost, strepnju, uzrujanost i usplahirenost kada igra naša reprezentacija, hoćemo pune stadione i sportske hale, puna pozorišta i koncertne dvorane.

Hoćemo da se smejemo, radujemo, družimo, letujemo i putujemo.

Hoćemo da vratimo poverenje građana u naše institucije, u našu vojsku, policiju i sudstvo.

Mi imamo plan, imamo znanje i ljudske resurse da to postignemo.
Isti smo i po tome što ne možemo da se poklonimo predsedniku koji državu smatra svojim vlasništvom, a građane svojim podanicima.

Ne možemo da podržimo predsednika koji državni budžet nosi u zadnjem džepu i deli ga od sela do sela i od grada do grada praćen konvojem autobusa u kojima sede ucenjeni ljudi, koji su primorani da čine dekor i glume statiste u predsednikovim predstavama širom Srbije.

Zato pozivamo građane da na izbore u aprilu svi izađu. Mi 3. aprila trčimo da se ubacimo u zadnji vagon poslednjeg voza za uređenu, stabilnu, bezbednu i bogatu Srbiju u budućnosti.

Potrošićemo 3. aprila taj sat vremena, koliko je potrebno da obavimo svoju građansku dužnost, ili ćemo nakon 3. aprila provesti bar još četiri godine, odnosno 35.040 sati šapućući i strahujući za svoju egzistenciju, za sigurnost i budućnost naše dece,” rekao je profesor Miloš Milivojević iz Ujedinjene valjevske opozicije.