28/02/2024
Najnovije vesti
Karađorđeva i Matična biblioteka cveće foto Dragan Krunić Objektiva.rs

IZLOŽBA „BIO JEDNOM JEDAN LAF – DUŠKO RADOVIĆ“

Autor 21/02/2023

Otvaranje izložbe „Bio jednom jedan laf – Duško Radović“ Biblioteke grada Beograda, umesto prema prvobitnoj najavi u utorak, biće održano u sredu, 22. februara 2023. godine, od 18 časova, u Muzeju zavičajnih pisaca u organizaciji Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ iz Valjeva.

Autorke izložbe su Olga Krasić Marjanović, Vladislava Ivković Marković i Violeta Đorđević, dok je dizajn izložbe priredila Snežana Rajković.

Izložba „Bio jednom jedan laf“ nazvana prema poznatoj pesmi i istoimenoj zbirci. Posvećena je životu i radu Duška Radovića, obuhvata obimnu dokumentarnu građu, predstavljajući najbitnije momente iz života i stvaralaštva omiljenog pisca za decu, izuzetnog aforističara, novinara i publiciste, u periodu od Niša i Subotice, do Beograda.

Prošle godine, 29. novembra, obeleženo je sto godina od rođenja Duška Radovića.

Sačuvani su i tekstovi pisani za TV emisije „Kuvarice“ i „Ženski razgovori“ među kojima je i zapis: „Mnogo pričam i pričam na humoristički način, pravim šale na svoj i tuđ račun. Ponekad imam utisak da sve to pričam kako ne bih kazao šta mislim. I, kad pričam o svom životu, jednom pričam ovako, jednom onako. Imam utisak, da čovek ima više svojih biografija: jedna je za decu, druga za političare, treća za žene… Ali što sam u stvari, ne znam ni sam,” jedna je od duhovitih opaski novinara i tv urednika, Duška Radovića.

Izložba „Bio jednom jedan laf – Duško Radović“, 22. februar, 18 časova, Muzej zavičajnih pisaca Valjevo.

Autor forografije Duška Radovića fotograf Zoran Trbović.

Snežana Jakovljević Krunić