15/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE PRIVREDNIH SUBJEKATA U SPROVOĐENJU MERE ZAMENE POSTOJEĆEG ENERGENTA U INDIVIDUALNIM LOŽIŠTIMA I PRELAZAK NA BIOMASU
Valjevo iz aviona foto Dragan Krunic Objektiva.rs Valjevo

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE PRIVREDNIH SUBJEKATA U SPROVOĐENJU MERE ZAMENE POSTOJEĆEG ENERGENTA U INDIVIDUALNIM LOŽIŠTIMA I PRELAZAK NA BIOMASU

Autor 25/08/2022

Gradsko veće donelo je Odluku od raspisivanju Javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mere zamene postojećeg energenta u individulanim ložištima i pralazak na biomasu, u cilju smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora na teritoriji grada Valjeva u 2022. godini.

Na Javnom pozivu mogu učestvovati privredni subjekti koji vrše isporuku kotlova na biomasu i ispunjavaju određene uslove:

*da su uspisani u registar APR – a, a registovani su kao privredna društva i preduzetnici najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave;

*da imaju ateste za materijale i proizvode i

*da nad njima nije pokrenut stečajni postupak ili postupak likvidacije.

Predmet Javnog poziva je sprovođenje sledeće mere: nabavka kotlova na biomasu (drveni pelet, briket, sečka) za porodične kuće.

Javni poziv za učešće privrednih subjekata za ovu meru, biće objavljen na oglasnoj tabli Gradske uprave Valjeva, kao i na zvaničnoj internet stranici grada Valjeva: www.valjevo.rs .

Ukupna sredstva podsticaja za realizaciju Programa iznose 36.000.000,00 dinara, od kojih Ministarstvo zaštite životne sredine obezbeđuje 28.500.000,00 dinara, a Grad Valjevo 7.500.000,00 dinara.