25/05/2024
Najnovije vesti

KAISA U BEOGRADU PREDSTAVLJEVA U VALJEVU

Autor 15/02/2023

U organizaciji Udruženja sportista Valjeva predstavljena je knjiga Kaisa u Beogradu, autora Branislava Rakića, dugogodišnjeg novinara Politike i Politike Ekspres.

Rođeni Valjevac Branislav Lazić, dugugodišnji zemenik glavnog urednika nekada izuzetno čitanih novina Politike Ekspres, u svojoj knjizi govori o šahu i turnirima održanim u Beogradu krajem prošlog veka. Na zanimljiv način objašnjavajući istoriju šaha i mnoge događaje koje obično oko nije primetilo svojski se potrudio da knjigu približi ljubiteljima šaha. I ne samo njima.

Promocija je odisala na valjevski šarm. Setio se Rakić valjevske mladosti, dogodovština iz tih vremena, mnogih uspešnih ljudi iz svoje generacije u Valjevu , a i dalje. Knjiga je čini se bila usputna priča za sve prisutne koji su u popriličnom broju popunili svečanu salu Valjevske gimnazije. Bilo je i suza, veoma dirljivih momenata. Ali i zasluženih aplauza za sve ono što je Rakić u svom radnom veku postigao. Saznali smo da je i odličan tekstopisac, da su mnogi pevači u svojim pesmama pevali hitove u staroj državi rukom pisani Branislava Rakića.

Valjevsko druženje sa čovekom koji očigledno nikada nije prestao da bude valjevac, iako su njegovi putevi bili svetski, propraćeno je aplauzima zadovoljnih posetilaca.