22/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Kolektivna izložba mladih umetnika „Perspektiva 23“ u KvArt BW
Valjevo-vesti-Objektiva.rs-izlozba-Perspektiva-23-galerija-Beograd-jun-2023.

Kolektivna izložba mladih umetnika „Perspektiva 23“ u KvArt BW

Autor 13/06/2023

Izložba “Perspektiva 23” biće otvorena u utorak 13. juna u 20 časova  u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

Kolektivna izložba iz projekta Perspektiva 23 predstavlja stvaralački opus 17 mladih autora: Anđele Kopanje, Anje Preradović, Bojane Božičić, Danijele Mihić, Dunje Ćorlomanović, Katarine Petrović, Maje Radulović, Marka Vučkovića, Mathea Delalle Putnikovića, Mie Ugrenović, Milice Knežević, Nađe Petuhov, Pavla Ćurčića, Sandre Ninić, Sare Lazarević, Tamare Jokić i Teodore Pavković.

Umetnici su odabrani od strane stručnog žirija, koji je njihovo stvaralaštvo posmatrao kroz prizmu kritičkog, likovnog, kreativnog i inovativnog. Ovom velikom kolektivnom izložbom Galerija ŠTAB, u partnerstvu sa umetničkom inicijativom KvART BW, nastavlja svoju dugogodišnju praksu podrške i podsticanja najranijih profesionalnih početaka mladih i neafirmisanih autora, pružajući im šansu da prikažu svoj rad na savremenoj umetničkoj sceni Srbije. Publici će biti predstavljeni radovi raznvrsnih  poetika, tehnika i formi koje obuhvataju sliku, skulpturu, tapiseriju i instalaciju kao sredstvo prenošenja umetničke poruke.

Radovi umetnika će biti promovisani i  na online prodajnoj platformi Galerije Štab – ART DRAGSTOR (www.dragstor.art). Ova prodajna platforma je online verzija istoimenih umetničkih događaja, marketa koji su prvi put održani 2015. godine u Galeriji ŠTAB. Inicijalna ideja ovih edukativno zabavno umetničkih događaja, na kojima su umetnici sami prodavali svoje radove, je bila da se što široj publici predstave kvalitetna originalna umetnička dela mladih umetnika po pritupačnim cenama, kao i da se kroz  neposredni međusobni kontakt umetnici i publika upoznaju i razgovaraju. Na ove događaje Galerija ŠTAB je pozivala i druge galerije i umetničke organizacije kojima su predstavljali umetnike sa kojima sarađuju. Još tada, naša ideja je bila da spajanjem galerija, umetnika i publike pomognemo popularizaciji savremene umetnosti i profilisanju i stvaranju budućeg tržišta savremene umetnosti.

Rukovodeći se ovom idejom Art dragstor prodajna platforma danas pruža mogućnost predstavljanja i online kupovine umetničkih dela savremenih autora. Izložbu “Perspektiva 23” organizuju galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 25. juna 2023. godine, a radno vreme galerije Kvart BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.