21/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Izložba „Foto Bazaar“ u okviru Beogradskog festivala fotografije
Foto-Bazaar-Beograd-prenosi-Objektiva.rs-iz-Valjeva

Izložba „Foto Bazaar“ u okviru Beogradskog festivala fotografije

Autor 27/04/2023

Otvaranje kolektivne prodajne izložbe fotografija “BPM 2023: Foto Bazaar” je u četvrtak, 27. aprila 2023. godine, od 19 sati, u izlagačkom prostoru Kvart BW, u Tržnom centru Galerija, na Ulazu 1 na drugom spratu, u Beogradu, kao deo oficijelnog programa ovogodišnjeg Beogradskog festivala fotografije.

Beogradski mesec fotografije počeo je da radi 2016. godine. Predstavlja najveći festival tog tipa u Srbiji. Ljubitelji fotografije će i ove godine imati priliku da u okviru festivala posete različite izložbe, međunarodnih i domaćih autora, na više od 20 lokacija u gradu.

Po prvi put u istoriji ovog festivala, njegovo šesto izdanje ima temu – „Kolorama“ se odnosi na džinovske folije u boji koje je kompanija Kodak izlagala na Grand Central terminalu u Njujorku od 1950. do 1990. godina.

U okviru ovogodišnjeg programa u izložbenom prostoru KvArt BW biće predstavljena kolektivna izložba fotografija „BPM 2023: Foto Bazaar“

Tom prilikom biće prikazani radovi koji su prošli na konkursu organizovanom za ovu izložbu, koja je prodajnog karaktera. Cilj konkursa, kao i izložbe, je da pruži priliku autorima da prezentuju svoj rad u galerijskom prostoru u okviru festivala, a ljubiteljima fotografije da omogući da kupe prikazana ostvarenja i obogate svoj proostor autentičnim umetničkim delima.

Kolekcionirati fotografije znači kolekcionirati svet, napisala je Suzan Sontag u svom eseju O fotografiji. “Dakle, koji ćete rad budućeg Man Reja ili Kartije-Bresona poneti kući sa sobom?“ kustos Tatjana Valova.

Izložbu “BPM 2023: Foto Bazaar” organizuju Galerija ŠTAB, umetnička inicijativa KvArt BW i Beogradski mesec fotografije. Otvorena je do 6. maja 2023. godine. Radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana, od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.