15/04/2024
Najnovije vesti

Koncert Jane Sekulić u Modernoj galeriji

Autor 12/12/2023

Jana Sekulić, mlada kantautorka iz Valjeva, sinoć je u Modernoj galeriji održala novogodišnji koncert. Brižljivo odabranim novogodišnjim i Božićnim repertoarom izmamila je aplauze prisutnih, od kojih je dobar deo bio najmlađih.

Svoje vokalno umeće uz gitaru Jana je više puta prikazala valjevskim ljubiteljima muzike.

Po završtetku koncerta pitali smo je odakle ideja za koncertom u Modernoj galeriji?

“Ideja je potekla još letos, još od koncerta koji je bio napolju (prostor između Gimnazije i Moderne galerije pr.a.). Odlučili smo da ćemo napraviti i jednu zimsku varijantu koncerta. Večeras smo napravili prazničnu atmosferu, repertoar je bio novogodišnji. Marija Đurić i ja smo imali identičnu zamisao- da kitimo jelku i da se sviraju novogodišnje i Božićne pesme. Sve je bilo spontano. Pesme su birane da budu i za decu i za odrasle, prošarano za sve generacije. Ja bih volela da ovaj novogodišnji koncert postane tradicija.

Jana Sekulić

A šta Jana još radi kada ne svira gitaru?

Jana svašta radi. Sada idem da radim kao instruktor za snou-bord na Kopaonik, radi i sa arapskim jezikom…ali u suštini najviše voli da svira i da peva, to je nekako u prvom planu

Posebnu čar sinoćnom koncertu uz odličnu izložbu koja je u toku, dala je galerija Talija, koja se potrudila da novogodišnji ambijent upotpuni kompletan doživljaj.