15/06/2024
Najnovije vesti

LETNJI VIKEND U PETNICI

Autor 05/06/2022

Počeo je jun, pa je logično očekivati ubrzanje letnje sezone ove 2022. godine. I prvi vikend na bazenima u Sportsko – rekreativnom centru u Petnici privukao je i posetioce, organizovane posete đaka, kao i mlade vaterpoliste.

U proteklom periodu Ustanova za fizičku kulturu “Valis” koja se stara o kompleksu u Petnici, u okviru priprema za novu letnju sezonu, uredila je i prostor oko samih bazena, kao i travnate površine, uz obnavljanje mobilijara i sportskih sadržaja.

Teretana na otvorenom u SRC Petnica

Takođe, postavljene su nove betonske ploče i antiklizne podloge, urađena je teretana na otvorenom, kao i travnate površine i pomoćni tereni u Sportsko – rekreativnom centru. Novina na tzv. školskom bazenu u Petnici je zabavni mini akva park za decu koji će biti završen oko 25. juna, tako da će srednji bazen tada, uz nove sadržaje, profunkcionisati za posetioce.

Prema rečima Željka Ostojića, direktora Ustanove za fizičku kulturu “Valis”, Grad Valjevo je uložio između 40 i 50 miliona za uređenje SRC “Petnica”.

Sportsko rekreativni centar bazeni Petnica jun 2022

“Zamenjene su i kompletno rekonstruisane ploče na platoima oko svih bazena, koje su bile upitne poslednjih 15 godina. Završili smo teretanu na otvorenom. Trenutno je u toku je srednja faza postavljanja mini akva parka sa tri tobogana na “školskom” bazenu, koji će početi sa radom između 15. i 20. juna. Srednji bazen na početku sezone neće biti u upotrebi nekoliko dana, usled radova na postavljanju mini akva parka.

Prvi pravi “pik” sezone počinje kad počne raspust, tako da mislim da to neće uticati puno na građanstvo i kupanje. Deo gde se izvode radovi svakako će biti obezbeđen. Totalno će biti bezbedno i sve što se radi u tom delu je van rizičnog kruga. Za razliku od ostalih bazena u Srbiji, mi nećemo naplaćivati posebne karte za korišćenje tih novih tobogana. To je uračunato u cenu ulaznice, jer želimo da naša ponuda i svi sadržaji budu dostupni svima, da omogućimo dolazak što većeg broja dece i sugrađana.“

U vremenu kada sve vrtoglavo poskupljuje, više je nego odlična informacija da u Sportsko – rekreativnom centru Petnica i ove godine nisu menjali cenu.

Celodnevna karta košta 250 dinara; posle 15 časova je 150 dinara, kao i cena karte za penzionere. Radnim danima cena učeničke ulaznice je 100 dinara. Deca mlađa od sedam godina ne plaćaju ulaz u SRC petnica.

Povlastice će imati samohrani roditelji sa dvoje i više dece, a besplatan ulaz će imati roditelji u okviru akcije “3+”, kao i đaci sa svim peticama i sportisti sa zapaženim rezultatima na republičkom nivou.
Takođe, cena kolektivne ulaznice nije menjana, iznosi 150 dinara, školski čas 80, noćno kupanje 250, rekviziti 200 dinara. Cena mesečne ulaznice u SRC Petnica je 2500 dinara, sezonske 4500. Takođe, preduzeća za kupovinu više ulaznica za zaposlene mogu ostvariti pogodnosti.

Cena škole plivanja u Sportsko – rekreativnom centru u Petnici je tri hiljade dinara. Prvi termin je od 27. juna i obuka traje tri sedmice. Naredni termini su od 11. jula, potom od 1. avgusta. Sa neplivačima rade vrsni treneri, pa je učestalo da roditelji upisuju svoju decu u, popularno nazvanu, školicu plivanja u Petnici i da bi mališani što bolje savladali sve plivačke stilove i naučili da rone.

Sredinom letnjeg raspusta u planu je program “Kamp u prirodi” za decu, po ceni od 1800 dinara, a zainteresovani se mogu prijavljivati u UFK “Valis”.

U sklopu Sportsko – rekreativnog centra Petnica su i dva kafea, od kojih jedan u ponudi ima i brzu hranu, a to omogućava bezbrižan celodnevni boravak na bazenima u Petnici.

Pešački veliku ulaz u Petničku pećinu

Pored činjence da je kompleks Sportsko – rekreativnog centra na svega sedam kilometara od gradskog jezgra, na putu Valjevo – Divčibare. Selo Petnica je interesantno zbog prirodnih lepota, prvenstveno jezera koje je prava prirodna oaza. Na nepunih petnaestak minuta hoda je stara Crkva u Petnici, odmah pored je kompleks Istraživačke stanice. Takođe, svojevrsna atrakcija je i Petnička pećina, na sporednom putu između sportskog i naučnog kompleksa. Više domaćinstava u Petnici u ponudi imaju i aranžmane etno turizma.