17/04/2024
Najnovije vesti
Lokalni-front-Valjevo-logo-zastava-prenosi-objektiva.rs-iz-Valjeva

Lokalni front o nasilju

Autor 10/05/2023

U saopštenju za javnost Lokalni front iz Valjeva navodi da je „32. sednica Skupštine grada, održana u utorak, 9. maja, bila još jedan poligon za vežbanje bahatosti odbornika skupštinske većine.

Naš odbornik, Željko Trifunović, ponovo je, pod besmislenim izgovorima, bio sprečen da iznese stav Lokalnog fronta o tragičnom početku meseca maja u Srbiji,“ navodi Lokalni front uz prilog izjave koju je odbornik Željko Trifunović želeo da saopšti prilikom jučerašnjeg zasedanja Skupštine Valjeva.

„Važno je i potrebno odati poštu svim žrtvama bezumnih pokolja. Te žrtve ne smemo zaboraviti, ali je mnogo važnije da počnemo da stvaramo društvo u kome će nasilje, primitivizam i neznanje nestati ili biti svedeni na najmanju moguću meru. O tome moramo brinuti svi, ali ponajpre i ponajviše oni koje je volja građana dovela na najviše državne funkcije.

Do sada je samo jedan od njih, posle pet dana oklevanja, podneo ostavku na svoju funkciju. Šta je sa ostalima? Da li je nasilje kada dvadeset godina nema presude ubicama Slavka Ćuruvije? Kada se ne sudi ružičastim inspiratorima ubistva Olivera Ivanovića? Kada Aleksandar Obradović godinama čeka da bude vraćen na svoj posao?

Da li je nasilje nad građanima kada predsednik države prizna da je naredio i štitio izvršioce rušenja u Savamali? Kako je pre neki dan odgovorio na obično pitanje valjevske novinarke o sudbini radnika „Krušika“? Umesto odgovora, počeo je da je propituje o porastu plata i penzija u Evropi!

Da li je i to nasilje? Zloupotreba položaja?

O nasilju većine nad manjinom u ovoj sali govoriću drugi put…“, navedeno je u saopštenju Lokalnog fronta iz Valjeva.