14/07/2024
Najnovije vesti
Lokalni-front-Valjevo-logo-zastava-prenosi-objektiva.rs-iz-Valjeva

Lokalni front partner Zeleno-levog fronta

Autor 19/04/2023

Lokalni front Va učvrstio saradnju sa strankom Ne davimo Beograd u formiranju Zeleno-levog fronta, navedeno je u saopštenju za javnost.

„Na vanrednoj sednici Skupštine Lokalnog fronta održanoj u sredu, 12. aprila, jednoglasno je prihvaćen Memorandum o saradnji između pokreta Ne davimo Beograd i Lokalnog fronta Va.

Ovim aktom uspostavlja se čvršća saradnja između dva partnera u borbi za suštinski drugačije uređenje Republike Srbije, u čijem središtu će biti demokratsko, pravedno, solidarno i ekološki svesno društvo, izgrađeno na principima pravne države, zaštite životne sredine, uključivanja građana u procese odlučivanja, decentralizacije i regionalne autonomije.

Memorandum ostavlja Lokalnom frontu slobodu da na izborima za odbornike Skupštine grada Valjeva nastupa samostalno ili u koaliciji, uz podršku drugog partnera. Na predsedničkim ili parlamentarnim izborima Lokalni front Va će podržati kandidata ili listu buduće stranke Zeleno-levog fronta, čija se formalna registracija očekuje,“ navedeno je u saopštenju Lokalnog fronta Va.