23/06/2024
Najnovije vesti
Uroš Spasojević prenosi objektiva.rs iz Valjeva

Prvi solistički koncert Uroša Spasojevića u Valjevu

Autor 19/04/2023

Valjevac Uroš Spasojević prvi solistički koncert u Valjevu priređuje u četvrtak, 20. aprila, od 20 sati, u Fungi art kafeu. Ulaz je slobodan.

Bas gitarista i kompozitor, Uroš Spasojević je do sada objavio devet studijskih albuma. Prvi solistički nastup je održao u Minhenu 2019. godine, poslednji u septembru prošle godine u Studiju 6, Radio Beograda. Nastupao je širom Evrope sa etno muzičkim sastavima i to mu je omogućilo sagledavanje tzv. vorld i etno muzike Balkana. Vraća se u Valjevo 2010. godine, gde nastupa u više navrata sa grupom, u okviru Uros Spasojević Project.

„U razgovoru sa Tijanom Čitaković došli smo na ideju da organizujemo prvi solistički koncert. Nekoliko puta sam već održavao koncerte u Valjevu, ali još nisam imao priliku da održim celovečernji solistički nastup. Koncertu će prethoditi razgovor sa Tijanom kada ću se, pored ostalog, dotaći i muzičkih uticaja na moje stvaralaštvo,“ rekao je Uroš Spasojević za Objektiva.rs pred svoj prvi solistički nastup u Valjevu, 20. aprila, od 20 sati, u Fungi Art Cafeu u Pop Lukinoj 8A.

Na repertoaru su ranije objevljene kompozicije, kao i nekoliko novih koje će se naći na sledećem albumu.