28/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • LUKA MIJAILOVIĆ OMLADINSKI PRVAK SRBIJE U BOKSU

LUKA MIJAILOVIĆ OMLADINSKI PRVAK SRBIJE U BOKSU

Autor 24/10/2022

Luka Mihailović omladinski prvak Srbije u boksu

Posle dugo vremena valjevski boks dobio je šampiona države. Na Omladinskom prvenstvu Srbije u boksu, Luka Mihajlović, mladi bokser kluba ” Pilot Milenko Pavlović ” u finalnom meču savladao je tehničkim nokautom trostrukog prvaka Srbije, i bronzanog sa Evropskog prvenstva Vukašina Tepića iz Sombora.

Luka se boksom bavi dve godine, a treneri u klubu su odlučili da se sa njim trenira bez velikih tenzija i pritiska od takmičenja što je pravilo kluba. Do sada je imao tek 10 mečeva, ali odluka o učešću na državnom prvenstvu doneta je jer je procenjeno da je njegova forma u uzlaznoj putanji i da je trenutak za nastup, rečeno nam je u klubu “Pilot Milenko Pavlović”.

Bokseri ovoga kluba treniraju u nekadašnjoj teretani u Sinđelićevoj ulici svakodnevno, a zanimljvo je da ima dosta i rekreativaca koji tri puta nedeljno održavaju svoju formu. Grad Valjevo je izašao u susret klubu pa će od 1.novembra početi treninzi i u sali “Svetomir Đukić” (bivši Partizan) u dva termina.

Trenutno u klubu 11 mladih boksera je u takmičarskoj kategoriji, od kojih je sedam registrovanih, dok su četvorica u pripremi za registraciju. U pitanju su uzrasti od pionira do seniora. Od novembra je u planu i pokretanje škole boksa koje se povezuje sa terminima u novom prostoru. Klub postoji četiri godine, a najvećim delom finansira se ličnim sredstvima i malobrojnim sponzorima. Sa mladim bokserima treniraju Ivan Petrović i Aleksa Beić.