16/06/2024
Najnovije vesti

Kruna Nikitović šampionka Srbije

Autor 14/04/2023

Kruna Nikitović, bokserka BK “Pilot Milenko Pavlović” postala je prvakinja Srbije u kategoriji kadetkinja do 48 kg na Državnom prvenstvu koje je proteklog vikenda održano u Valjevu, u organizaciji BK “Metalac”.

Kruna Nikitović sa trenerom Ivanom Petrovićem
Kruna Nikitović sa trenerom Ivanom Petrovićem

Bokserskom klubu Metalac pripala je čast da bude organizator prvenstva države za pionire, kadete i juniore, na kome je nastupilo 215 takmičara iz 25 klubova Srbije.

Velikom uspehu BK “Pukovnik Milenko Pavlović” doprineli su i ostali takmičari, pa je pored zlatne Nikitovićeve srebrenu medalju na prvenstvu osvojila Jelena Juroš, takođe u kategoriji do 48 kg., dok su bronzane medalje osvojile kadetkinje Sara Jokanović i Katarina Radovanović u kategoriji do 54 kg. Junior Mihajlo Petrović u kategoriji do 63 kg osvojio je bronzanu medalju.

I dva takmičara bokserskog kluba Metalac okitili su se medaljama – junior Uroš Ranković osvojio je bronzanu medalju, kao i kadet Viktor Karasenko. Viktor Karasenko je nekoliko dana pre prvenstva države u boksu doneo i zlatnu medalju sa prvenstva Vojvodine u karateu-kategorija borbe. Po svemu sudeći reč je o višestruko talentovanom sportisti.

Osvajači medalja Bokserskog kluba "Pilot Milenko Pavlović" sa svojim trenerima
Osvajači medalja Bokserskog kluba “Pilot Milenko Pavlović” sa svojim trenerima

Iz Bokserskog kluba “Pilot Milenko Pavlović” najavljen je i treći tradicionalni revijalni bokserski turnir koji će se održati 7.maja, u sklopu obeležavanja sećanja na pogibiju pukovnika Milenka Pavlovića- čuvara valjevskog neba 1999.godine.