24/05/2024
Najnovije vesti

Metalac ispustio plasman u viši rang

Autor 14/05/2024

Porazom od ekipe Paraćina 35:37 (16:16) rukometaši valjevskog Metalca po svemu sudeći ispustili su šansu za ulazak u viši rang.

U neverovatno lošoj igri, verovatno najlošijoj od početka prvenstva, valjevski rukometaši nisu prikazali gotovo ništa od svojih mogućnosti. Prvo poluvreme je proteklo u vođstvu gostujuće ekipe i do tri gola razlike, a Metalac je uhvatio priključak sredinom poluvremena za 9:9. Do kraja poluvremena ređali su se golovi na obe strane pa se na poluvreme otišlo nerešenim rezultatom 16: 16.

U nastavku utakmice gosti nošeni odbranama odličnog golmana Stanisavljevića uspeli da dođu do prednosti od 17.20, i boljom igrom protiv indisponiranog lidera privedu utakmicu kraju u svoju korist.

Paraćin je u drugom poluvremenu iako oslabljen neigranjem tri igrača vodio i sa 25:30, najbliži poravnanju je bio rezultat 25:26, ali domaćim rukometašima nije uspelo da načine preokret. Odbrana gotovo da nije postojala, što govori i broj primljenih golova. Gosti su sigurnom igrom u odbrani i efikasnim napadom došli do neplaniranih bodova u Valjevu.

S obzirom da je Zlatar u derbiju kola pobedio Mačvu 33:26, direktnog konkurenta za ulazak u viši rang, neočekivani poraz Metalca u Valjevu izbacio je Zlatar na prvu poziciju sa 38 bodova na tabeli. Bod manje ima Metalac kao i Mačva. Da je Metalac pobedio u susretu sa Paraćinom, bio bi na čelu tabele, a u narednom kolu je derbi kola protiv ekipe Mačve. Zlatar gostuje u Kruševcu, a pod znakom pitanja je ova utakmica jer po nekim informacijama ova ekipa planira da odustane od takmičenja. Tako je od gotovog posla napravljena veresija. U svakom slučaju biće zanimljiv sled događaja u poslednja tri kola do kraja prvenstva.

Najefikasniji u utakmici protiv Paraćina su bili Nedeljković sa osam, Mandić sa sedam i Stokić sa pet golova, dok su kod gostiju Stanojević sa osam i Zarić sa sedam pogodaka bili najefikasniji igrači.

Naredno kolo je derbi u Bogatiću. Metalac gostuje protiv direktnog konkurenta u viši rang, ekipi Mačve.