29/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • Ujedinjena patriotska opozicija – 10 godina od poplava: “Dokle će sela oko Valjeva biti u ropstvu i neće imati osnovne uslove za život?”
FOTO-IZVOR-Ujedinjena-patriotska-opozicija-04-2024-prenosi-objektiva.rs-vesti-Valjevo

Ujedinjena patriotska opozicija – 10 godina od poplava: “Dokle će sela oko Valjeva biti u ropstvu i neće imati osnovne uslove za život?”

Autor 14/05/2024

Ujedinjena patriotska opozicija iz Valjeva, u saopštenju za javnost, podseća da je već punih 10 godina od poplava.

“Pre 10 godina zadesila nas je prirodna katastrofa, verovatno kao opomena od Gospoda da u ovom gradu nešto hitno treba da se menja. To nešto je vlast.

Sadašnja vlast, koja je to bila i te 2014. godine, ni dan danas, za 10 godina nije rešila probleme vodosnabdevanja i mreže koja je oštećena prilikom poplava.

U razgovoru sa meštanima sela Pričević, jedan zaseok ka Balinoviću, saznali smo da im je 2014. porušen rezervoar za vodu. Godinama su se obraćali raznim institucijama, u nadi da će dobiti pomoć, da više od 10 kuća, u kojima ima i male dece, ne bude bez tehnički ispravne vode. Prošle godine, nakon 9 godina, odustali su od molbi našem Gradu i krenuli da rade rezervoar o svom trošku.

Problem sela Pričević je i porušen propust za vodu, koji je spajao sedam kuća sa glavnom saobraćajnicom. To se desilo prošle godine i ponovo imaju isti problem – nadležni ne reaguju. Podsećamo da u tih sedam kuća žive meštani koji imaju preko 70 godina i da im je put neophodan, kako bi mogli pozvati hitnu pomoć ili nekog, ukoliko im se zdravstveno stanje pogorša.

Selo Paklje u dalje nema vodu, a rešenje se ne pojavljuje ni na vidiku.

Postavljamo pitanje: DOKLE OVAKO?!

Dokle će sela oko Valjeva biti u ropstvu i dokle neće imati osnovne uslove za život?

Kako da očekujemo porast nataliteta i povratak ljudi na selo, kad osnovno – vodu i put, Grad ne može da obezbedi?” navedeno je u saopštenju za javnost koje potpisuju Marija Ilić i Stefan Stefanović, čelnici koalicije Ujedinjena patriotska opozicija.