12/04/2024
Najnovije vesti

METALAC LAKO DO POBEDE

Autor 14/11/2021

Samo u prvoj četvrtini mlada ekipa Slodesa bila je delimično ravnopravan protivnik u u takmici koju je Metalac nakon dva povezana poraza, dobio lakše od očekivanog.

Konačnih 93:71 (58:40) dali su treneru valjevske ekipe da u drugom poluvremenu pruži šansu za igru svim igračima koji veći deo utakmica posmatraju sa klupe.

Metalac je u dobrom ritmu počeo utakmicu i prednost je postepeno pojačavana. Sredinom prve četvrtine gosti su na kratko smanjili na 28:22 i to je bilo najmanje vođstvo valjevskih košarkaša. Brzo su se trgli domaćini i za tili čas podigli vođstvo. Na odmor se otišlo sa visokih 18 poena razlike. U drugom poluvremenu prednost je rasla i do 28 razlike, gosti su pokušavali trojkama levorukog Karadžića da smanje prednost, ali bez velikog uspeha.

Raduje igra Metalca, a posebno mlađih igrača željnih dokazivanja na parketu. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Aranitović sa 22 poena, Veljković je postigao 17 a Mijailović 14 poena. Karadžić je bio najefikasniji u redovima gostiju sa 20 koševa.