26/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Metalac poražen u Valjevu od Vojvodine

Metalac poražen u Valjevu od Vojvodine

Autor 30/04/2023

Nakon završetka prvenstva u kome je Metalac zabeležio četvrtu poziciju, i ostao bez plasmana u Aba 2 ligu, ali i u klubskoj istoriji nezabeleženog poraza od 121:66 od Spartaka u Subotici, došlo je najpre do promena u klubu. Naime, predsednik kluba Jovan Tedosić podneo je ostavku (ostao je u Upravnom odboru), a za novog predsednika izabran je Vladan Janković, uspešni valjevski privrednik koji je do sada bio u upravi kluba.

U međuvremenu klub su napustili Ilić i Stevanović, trener Simić podneo je neopozivu ostavku, ali ni uprava nije sedela skrštenih ruku. Ekspresno su u Metalac stigli Šinik iz Tamiša i šapčanin Grušanović iz redova Kolubare iz Lazarevca, dok je za trenera imenovan Mihailo Poček.

Takmičenje je nastavljeno utakmicama Super lige Srbije, a prvu utakmicu valjevski košarkaši odigrali su u hali sportova protiv ekipe Vojvodine. Iako su vodili gotovo celu utakmicu košarkaši Metalca doživeli su poraz od  80-76 (17-22, 19-22, 17-16, 27-16) .

Metalac je dobro počeo utakmicu, odličnom odbranom poveo je 8:0. Vojvodina je igrala četiri minuta bez koša, ali su se brzo konsolidovali gostujući košarkaši. Smanjili su rezultat na 12:8, ponovo se odlepio Metalac, ali su novosađani trojkama uspeli da uhvate priključak. I drugi deo pripao je valjevskoj ekipi, ali je bilo jasno da gosti mudro koriste greška domaćina. Na poluvremenu je semafor pokazivao 44:36 za Metalac.

Nastavak utakmice doneo je konstantan pritisak na bekove domaće ekipe. Dva puta se Metalac odlepio, poslednji pust za 57:50, ali ponovo trojkama Gaćeše i Pešakovića Vojvodina jvata priključak.

Poslednji rezultat od 70:65 u korist domaće ekipe bio je u poslednjoj četvrtini do momenta kada su kola krenula niz brdo. Trojkama i ofanzivnim skokom gostujući košarkaši došli su do preokreta. Osam vezanih poena za vođstvo od 73:70. Uzvratio je tada Šinik trojkom za izjednačenje. Isti igrač je pogodio uz faul, a potom i slobodno bacanje pa je Metalac imao 76:73. Prava drama u poslednjem minutu viđena je kada je Pešaković pogodio jedno slobodno bacanje, drugo promašio, a Gaćeđa uhvatio odbijenu loptu pa potom postigao trojku. Metalac je pokušao u narednom napadu da trojkom obezbedi pobedu, promašen je šut, goti su ponovo poentirali, i tako za minut i po rešili pitanje pobednika susreta. Najefikasniji u Metalcu bio je Luković sa 19 koševa i 12 uhvaćenih lopti, kao i Šinik sa 16 pogodaka, dok su kod gostiji Gaćeša sa 17, Pešaković sa 14 i Beslać sa 13 poena bili najefikasniji.

Iako je Super liga takmičenje bez posebnog značaja može se reći da je Metalac dobro igrao ovu utakmicu. Nedostajalo je šuta sa distance, previše je izgubljenih lopti bilo ubacivanjem na prvi obruč, gde su Lukovića uglavnom udvajali centri Vojvodine. Pojačanja u ekipi su se dobro uklopila za kratko vreme. Sledeću utakmicu Super lige Metalac igra u Valjevu 3.maja, gostuje Aba ligaš- Borac iz Čačka.