18/07/2024
Najnovije vesti
Valjevo-vesti-Objektiva.rs-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-vrtice-Zvoncic-nacelnik-okruga-Milos-M-gradonacelnik-Lazar-Gojkovic-ministar-Martinovic-direktor-PU-Milan-R-pri-obilasku-dvorista

Ministar Martinović posetio Valjevo (video)

Autor 31/05/2023

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović, prilikom današnje posete Valjevu, prvo je održao rdni sastanak sastanak sa menadžmentom lokalne uprave. Potom je, u pratnji gradonačelnika i načelnika Kolubarskog okruga posetio predškolsku ustanovu. Na naše pitanje u pogledu zarada u Valjevu, ministar kao jedno od rešenja vidi otvaranje novih fabrika u gradu na Kolubari.

Milan Radović, direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica“ uputio je ministra u planove i neophodnosti u predstojećem periodu. Nakon sagledavanja stanja u najstarijem valjevskom vrtiću Zvončić, ministar Aleksandar Martinović je, pored ostalog, rekao da će gradovi i opštine u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i u budućnosti imati oslonac i stabilnog partnera.

„Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je ove godine iz Budžetskog fonda izdvojilo 11 miliona dinara za rekonstrukciju dečijih igrališta, a Grad Valjevo će izdvojiti još 12 miliona za rekonstrukciju dečjih igračišta u okviru Predškolske ustanove „Milica Nožica“. Jedno od tih igrališta je i ovo koje se nalazi u okviru objekta „Zvončić“. Mislim da će ovo mnogo značiti pre svega deci koja su smeštena o ovim objektima.

To je naš skroman doprinos politici koju država sprovodi sa ciljem da imamo što više dece i da im obezbedimo što bolje uslove za boravak i obrazovanje u ustanovama koje brinu za njihov rast i razvoj. Gradovi i opštine će u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i u budućnosti imati oslonac i stabilnog partnera. Praksa je pokazala da samo zajedničkim naporima države i lokalne samouprave možemo da napravimo dobre i dugoročne rezultate“, rekao je ministar Martinović, dodavši da će Vlada Srbije u narednom periodu uložiti dodatni napor u obnovu lokalne putne infrastrukture i energetsku sanaciju objekata jer su to najizraženiji problemi u mesta širom Srbije.

Gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković je, povodom posete ministra Martinovića, prilikom posete PU Milica Nožica i vrtića Zvončić, rekao da Valjevo kao jedan od većih gradova u Srbiji ima puno nadležnosti sa nivoa Republike i obavezu da modernizuje Gradsku upravu po meri građana.

„Zbog toga nam je važna saradnja sa ovim Ministarstvom, koja je u ovom mandatu na veoma visokom nivou. Ovom prilikom se zahvaljujem ministru Martinoviću i Ministarstvu koje vodi na podršci i sredstvima za projekat rekonstrukcije dečjih igrališta po vrtićima u okviru PU „Milica Nožica“.

Kao što znate, mi smo u prethodnom periodu uradili 26 novih parkića u gradu Valjevu, po skoro svim mesnim zajednicama gradskim i seoskim i jako nam je važno što smo dobili podršku za ovaj projekat. Zaista smo srećni što će valjevska deca imati moderna, bezbedna i opremljena dečja igrališta.

Obaveštavamo građane Valjeva da je u toku implementacija Jedinstvenog upravnog mesta, uz podršku Ministarstva, čime ćemo napraviti veliki korak u modernizaciji Gradske uprave, što će omogućiti da se svi administrativni poslovi obavljaju na jednom mestu.

Takođe, zahvaljujemo se Ministarstvu i na podršci u uvođenju elektronskog sistema u Skupštini grada Valjeva. Obaveštavam ministra da smo projekat realizovali, ali da smo se suočili sa tehničkim problemima u funkcionisanju opreme. Ukoliko ne bude sistem profunkcionisao, moraćemo da raskinemo ugovor sa dobavljačem opreme.

Za kraj, zaista je zadovoljstvo kada sa jedne strane imate dobrog ministra i kvalitetno Ministarstvo, a sa druge strane lokalnu samoupravu koja je spremna da se menja na bolje,“ rekao je gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković.

Tokom posete Valjevu, ministar državne uprave i lokalne samouprave, Aleksandar Martinović održao je radni sastanak na kojem su pored gradonačelnika Lazara Gojkovića i načelnika Kolubarskog upravnog okruga, Miloša Milutinovića, učestvovali i načelnik Gradske uprave grada Valjeva, Nebojša Petronić i zamenik načelnika Gradske uprave Valjeva, Branka Rosić. Nakon vrtića „Zvončić“, ministar Martinoviće je posetio Narodni muzej Valjevo.