29/09/2023
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • MINISTAR OMLADINE I SPORTA U VALJEVU
Valjevska gimnazija ministar Vanja Udovičić Valjevo Objektiva.rs

MINISTAR OMLADINE I SPORTA U VALJEVU

Autor 15/03/2022

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić posetio je Valjevsku gimnaziju i Dom sporta General Svetomir Đukić.

Tom prilikom, školi je uručena sportska oprema, tačnije golovi, koševi, stubovi i mreža za odbojku i 40 lopti, po deset za četiri kolektivna sporta. Prema rečima ministra Udovičića, kroz promociju školskog sporta, plan je da sa lokalnim samoupravama motivišu decu da se bave sportom i kroz sportske aktivnosti vode brigu o zdravlju.

Nastavljamo akciju obilaska lokalnih samouprava i gradova širom Srbije, sa željom da razgovaramo sa čelnicima lokalnih samouprava i da vidimo sa kojim izazovima se suočavaju na lokalu, kako sportski klubovi i organizacije, tako i omladinska udruženja.

Možda mi je danas najdraže što se nalazim u gradu koji vodi jedan mlad funkcioner, ali i neko ko se dokazao u sportu i vidi se drastična promena prema ulaganju u sportsku infrastrukturu. Opipljiv dokaz jeste da je opredeljeno 6,8 % lokalnog budžeta za razvoj omladine i sporta što je u vrhu gradova i opština koji ulažu u sport i u mlade,” rekao je ministar Vanja Udovičić, prilikom posete, dodavši da je sa gradonačelnikom razgovarao o budućim projektima.

Gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković se zahvalio ministru na poseti i poklonu u vidu sportske opreme za Valjevsku gimnaziju.

Bili smo u prilici da ministru predstavimo planove koje imamo na unapređenju sportske infrastrukture, a za to nam je svakako potrebna podrška države i resornog ministarstva. Siguran sam da su velike, ali realne ambicije koje imamo u pogledu sportske infrastrukture, a jedno je sigurno, da prethodnih godina nije mnogo ulagano.

Drago mi je što smo predstavili sve prednosti Doma sportova „General Svetomir Đukić“. Mi smo uz pomoć Ministarstva rudarstva i energetike završili spoljnu rekonstrukciju. Sada smo sa ministrom pričali o unutrašnjoj rekonstrukciji ove sale, za koju imamo projekte. Jako je važno da imamo jedan moderan i opremljen sportski objekat koji će biti na ponos Valjeva“, zaključio je gradonačelnik Valjeva.

Prilikom posete Valjevskoj gimnaziji, ministar je razgovarao sa maturantima škole tokom časa fizičkog, a potom je sa gradonačelnikom i đacima odigrao partiju basketa. U Domu sporta General Svetomir Đukić propratili su trening dečaka iz FK Senjak.