25/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • MUP: APEL ZA UPOTREBU DEČJIH SEDIŠTA I SIGURNOSNIH POJASEVA PRI PREVOZU DECE
MUP-Saobracajna-policija prenosi Objektiva.rs iz Valjeva

MUP: APEL ZA UPOTREBU DEČJIH SEDIŠTA I SIGURNOSNIH POJASEVA PRI PREVOZU DECE

Autor 11/07/2022

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na roditelje i organizatore putovanja da poštuju saobraćajne propise, i da decu prevoze u dečijim sedištima i da upotrebljavaju sigurnosne pojaseve, kao i da decu mlađu od 12 godina ne prevoze na prednjem sedištu, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije, Slaviša Lakićević.

“U toku je letnja sezona i sezona korišćenja godišnjih odmora kada se ka turističkim destinacijama u Srbiji i inostranstvu upućuju čitave porodice sa decom, a takođe veliki broj dece se prevozi autobusima na ekskurzije, rekreativne nastave i kampove”, rekao je Lakićević.

Pri tome je upozorio da dve trećine dece strada u saobraćaju u svojstvu putnika, a da je broj prekršaja nepropisnog prevoženja dece, u prvih šest meseci ove godine, dupliran u odnosu na prošlu godinu.

Načelnik Uprave saobraćajne policije apelovao je na sve učesnike u saobraćaju, posebno roditelje i organizatore putovanja, da poštuju saobraćajne propise, jer je svima isti cilj – da nijedno dete ne strada u saobraćaju.