20/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • MUP Valjevo – Uhapšena osoba po osnovu sumnje za utaju poreza, krivične prijave protiv još pet osoba
hapsenje-FOTO-Izvor-MUP-Srbija-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

MUP Valjevo – Uhapšena osoba po osnovu sumnje za utaju poreza, krivične prijave protiv još pet osoba

Autor 19/04/2024

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja.

Takođe, policija će protiv još pet osoba starosti 29, 31, 48, 59 i 67 godina iz Valjeva, podneti krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo poreska utaja u pomaganju.

S. Đ. se sumnjiči da je, od 1. januara 2020. do novembra 2023. godine, putem interneta prodavala garderobu kupcima na teritoriji Srbije tako što je robu slala preko kurirske službe, a oni su joj pouzećem uplaćivali novac, dok se ostali osumnjičeni terete da su joj pomagali.

Na ovaj način S. Đ. je, kako se sumnja, izbegla da plati porez i oštetila budžet Republike Srbije za više od 11.800.000 dinara.

Ona je, uz krivičnu prijavu, privedena osnovnom javnom tužiocu u Valjevu, koji je sudiji za prethodni postupak podneo predlog da joj se odredi pritvor”, navedeno je u saopštenju za javnost MUP Srbija Policijske uprave Valjevo.