18/05/2024
Najnovije vesti
Tehnička škola Valjevo foto Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo

Uspesi učenika valjevske Tehničke škole na takmičenjima

Autor 19/04/2024

Učenici Tehničke škole iz Valjeva ostvarili su odlične rezultate u izuzetnoj konkurenciji srednjih stručnih škola na takmičenjima iz saobraćaja i domena mašinstvo i obrada metala.

Na 30. regionalnom takmičenju učenika srednjih škola iz područja rada mašinstvo i obrada metala u organizaciji Zajednice mašinskih škola Republike Srbije, održanom u Tehničkoj školi Valjevo, u obrazovnom profilu bravar, učenik Milan Đokić je osvojio prvo mesto iz praktičnog rada sa osvojenih maksimalnih 150 bodova, pod mentorstvom profesora Vladimira Goloskokovića, dok je učenik Aleksandar Lukić je u istoj kategoriji osvojio šesto mesto. U obrazovnom profilu mehaničar motornih vozila, Vukašin Matić osvojio je prvo mesto, a Marko Bakalović nadmetanje je završio na trećem mestu. Njihovi profesori su Milivoj Marinković i Aleksandar Andrić.

Na Republičko takmičenje u Smederevskoj Palanci, 10. i 11. maja, plasirali su se Milan Đokić, Vukašin Matić i Marko Bakalović.

Danilo Krstić I5, osvojio je prvo mesto iz Statike.

Prošlog vikenda na 30. okružnom takmičenju mašinskih škola u Sjenici, učenici su se nadmetali u dve kategorije: statika – Danilo Krstić i Matej Starčević učenici odeljenja I5 – Tehničar mehatronike, i iz kompjuterske grafike – Mladen Milovanović i Nemanja Kuzmanović, učenici odeljenja II1 – Tehničar za kompjutersko upravljanje (CNC) mašina u Tehničkoj školi Valjevo.

Pored Danila Krstića, na republičko takmičenje su se plasirali Matej Starčević I5 iz Statike i Mladen Milovanović II1 iz Kompjuterske grafike. Njihovi mentori su profesori mašinske grupe predmeta: Micko Lepojević – Statika i Goran Birčanin – Kompjuterska grafika.

FOTO-IZVOR-Tehnicka-skola-Valjevo-29.-takmicenje-saobracajnih-skola-u-Uzicu-poligon-04-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo-Kolubarski-region-Srbija-Serbie

Na 29. Republičkom takmičenju saobraćajnih škola u Užicu učestvovalo je 30 škola iz Srbije i pet škola iz regiona. U izuzetnoj konkurenciji Tehnička škola iz Valjeva ekipno je osvojila drugo mesto u Srbiji.

Učenici su i pojedinačno ostvarili odlične rezultate: Milica Matić IV5 bila je treća, a Luka Radosavljević III8 četvrti, u kategoriji tehničar drumskog saobraćaja. Milica je imala najbolji rezultat na praktičnom delu, od ukupno 52 takmičara, prošla je poligon u idealnom vremenu 2,05.

Škola je prvi put imala predstavnika i u kategoriji Saobraćaj i transport – Luka Jakovljević, učenik III8, je osvojio 15 mesto među 48 takmičara.

Podsećanje – Učenici valjevske Tehničke Danu studenata i srednjoškolaca dali i humanitarni karakter – možete pročitati OVDE

Još jedna zanimljivost zabeležena je na redovnim časovima praktične nastave drugog razreda smera bravar – zavarivač. Učenici su u savremeno opremljenom Trening centru valjevske Tehničke škole stečeno znanje povezali sa kreativnim idejama tako da su zavarivali i brusili, pri tome napravivši maketu traktora, metalno postolje u obliku srca i ukrase u vidu vespe i motora.

Fotografije u tekstu – Tehnička škola Valjevo Naslovna fotografija Dragan Krunić Objektiva.rs