12/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • NAGRADA EY ZA DRUŠTVENO ODGOVORNU PREDUZETNICU GODINE
Objektiva.rs Valjevo Hayat

NAGRADA EY ZA DRUŠTVENO ODGOVORNU PREDUZETNICU GODINE

Autor 25/02/2022

Marija Pantelić, direktor održivosti poslovanja u kompaniji Bosis, dobitnik je EY nagrade za preduzetnika godine u kategoriji Društveno odgovorni Preduzetnik godine u Srbiji.

Začetnik ideje o održivom i odgovornog poslovanju u kompaniji BOSIS iz Valjeva je Marija Pantelić, direktorka održivosti, uz čije liderstvo je kompanija postigla značajne rezultate u navedenoj oblasti, o čemu svedoče i brojna priznanja. Pored funkcije koju obavlja u Bosis-u, aktivno ukazuje na neophodnost i benefite održivog i odgovornog poslovanju i važi za ambasadora za mala i srednja preduzeća.

Marija Pantelić, direktorka održivosti poslovanja u kompaniji BOSIS neposredno po prijemu prestižne nagrade

Prilikom uručenja nagrade, Marija Pantelić, direktorka održivosti u kompaniji Bosis, je zahvalila na prestižnom priznanju.

Hvala našem osnivaču, mom ocu, koji je pre 40 godina započeo ovu priču i naučio nas pravim vrednostima. Hvala svim članovima Bosis Familly-ja i našoj deci, našim najmlađim Bosisićima koji u svemu učestvuju i iskreno se raduju. Sve što smo do sada radili, sve što radimo i sve što ćemo raditi, činimo zbog njih. Ovo priznanje neka ne bude samo priznanje za nas, neka bude i priznanje svim malim i srednjim preduzećima koja nisu sada sa nama, a posluju sa svrhom. Hajde da svi živimo i poslujemo odgovorno i održivo, jer samo zajedničkim snagama možemo da učinimo ovaj svet boljim za buduće generacije!

Pored ove, Bosis je i dvostruki nosilac Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, nagrade grada Valjeva za 2019. godinu, Nacionalne nagrade za volontiranje i Virtus nagrade za filantropiju.

Ovo prilikom, vlasnik i osnivač kompanije, Bogoljub Pantelić, inače finalista EY Preduzetnik godine 2016. godine, izražava zadovoljstvo jer nagrada stiže u godini jubileja.

Izuzetno mi je drago što ovu nagradu baš sada dobijamo, u godini kada slavimo jubilej jer 40 godina postojanja jeste dokaz naše održivosti i odgovornosti. Uvek sam se trudio da radim pošteno, da ispunjavam dogovore, da poštujem ljude, partnere i da pomažem zajednicu. Marija se sada ovim ozbiljno bavi i podigla je sve na mnogo viši i strateški nivo.“

Bosis je jedna od samo 15 kompanija u Srbiji koje izveštavaju po GRI metodologiji i nalazi se u 1% kompanija u svim kategorijama na svetskom nivou koje zadovoljavaju visoke zahteve društvene odgovornosti i poseduje EcoVadis Gold Supplier priznanje. Koncept društvene odgovornosti prepoznali su i uvrstili u svoju Bosis Family organizacionu kulturu.

Podsećamo, kompanija Bosis iz Valjeva je lider na tržištu štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona u širem regionu.

Svečano proglašenje i uručenje nagrade održano je sinoć, 24. februara, na Gala Večeri u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.