12/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • NAGRADE „BATUTA“ ZA LAJKOVAČKE OSNOVCE
90-godina-skole-u-Celijama-Lajkovac-02-06-2022-za-03.jpg

NAGRADE „BATUTA“ ZA LAJKOVAČKE OSNOVCE

Autor 28/01/2023

Na republičkom likovnom konkursu, koji je organizovao Institut „Batut“, nagrađeni osnovci David Karić prvom, Ivona Jevtić drugom nagradom.

Već postaje tradicija da lajkovački osnovci osvoje sve najznačajnije nagrade na likovnim konkursima Instituta za javno zdravlje Srbije „Batut“ i da na zvaničnim posterima za zdravstvene manifestacije budu njihovi radovi. Posle osvajanja svih nagrada u konkurenciji od petog do osmog razreda na regionalnom konkursu, sada su na republičkom osvojili dve vredne nagrade.

Likovni rad Davida Karića, učenika V1 OŠ „Mile Dubljević“, proglašen je za najbolji na konkursu povodom Nedelje zdravlja usta i zuba i naći će se posteru Instituta Batut za ovu zdravstvenu manifestaciju 2023. godine.

Na republički konkurs stigla su 383 likovna rada iz 19 okružnih zavoda za javno zdravlje. Ivona Jevtić, učenica VII4 OŠ „Mile Dubljević“, osvojila je drugu nagradu na konkursu povodom Meseca pravilne ishrane (oktobar) za 2022. godinu.

Na republički konkurs stigla su 303 likovna rada iz 22 okružna zavoda za javno zdravlje. Profesoru likovne kulture Miloju Mitroviću dodeljena je zahvalnica za mentorski rad sa učenicima.

Za Opštinu Lajkovac: PR agencija Pristup