17/07/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-Podruznica-matematicara-Valjevo-Autir- Tomica- Djurdjevic- nagradjeni-peti-razred-06-2024-prenosi-objektiva.rs-vesti-kolubarski-region-news-serbie

Nakon uručenja priznanja sledi priprema za Letnju školu mladih matematičara na Divčibaram

Autor 13/06/2024

Podružnica matematičara Valjevo nagradila je najbolje takmičare iz Valjeva i Kolubarskog okruga za školsku 2023/2024. godinu na završnoj svečanosti održanoj 11. juna u svečanoj sali Tužilaštva.

Profesor Veljko Ćirović i Sofija Mićević FOTO Tomica Đurđević

Predsednik Dragan Stefanović podseća da je Podružnica matematičara Valjevo sa Osnovnom školom “Milovan Glišić” nedavno bila domaćin državnog takmičenja za učenike osnovnih škola.

“Na državnom takmičenju imali smo osam naših predstavnika koji su osvojili četiri nagrade. Tu posebno treba istaći uspeh učenice osmog razreda Valjevske gimanzije, Sofije Mićević, koja se plasirala i na Juniorsku srpsku matematičku olimpijadu i na kojoj je osvojila pohvalu.

Mihajlo Lekić i profesor matematike Veljko Ćirović FOTO Tomica Đurđević

Što se tiče državnog takmičenja za učenike srednjih škola, Valjevo je predstavljalo 14 učenika Valjevske gimnazije. Najuspešniji među njima bio je učenik četvrte godine specijalizovanog matematičkog odeljenja, Mihailo Lekić, koji se plasirao i na Srpsku matematičku olimpijadu i osvojio pohvalu.

Prethodnog vikenda na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu održano je i finale međunarodnog matematičkog takmičenja “Kengur bez granica” na kome je naš grad predstavljalo 11 učenika od kojih je 10 osvojilo medalje.

Podružnica matematičara Valjevo postoji duže od 30 godina i jedna je od najaktivnijih podružnica u Društvu matematičara Srbije. Sve ove godine trudimo se da promovišemo matematiku na najbolji način.

Ove godine upisujemo čak 39. generaciju škole za ljubitelje matematike “Integral” i jedanaestu po redu Letnju školu mladih matematičara za učenike osnovnih škola koja će tradicionalno biti održana na Divčibarama”, pored ostalog rekao je Dragan Stefanović, predsednik Podružnice matematičara Valjevo.

Naslovna fotografija nagrađeni učenici petog razreda. Autor fotografija Tomica Đurđević