28/05/2024
Najnovije vesti
deca u klupi Objektiva.rs Valjevo redovna neposredna nastava KR Pinokio Andjeli čuvari

NASTAVA OD 9. MAJA

Autor 07/05/2022

U osnovnim i srednjim školama, od ponedeljka, 9. maja 2022. godine, nastava će biti održavana prema prvom modelu, odnosno, učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 28. aprila do 4. maja 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 200 (0.03%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika) koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana. Takođe, nije bilo odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenilo način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i nije bilo grupa u kojoj se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana, obaveštava Ministarstvo prosvete.