04/03/2024
Najnovije vesti

NEKI NOVI KLINCI

Autor 14/12/2021

Tenis je u svetu jedan od najpopularnijih sportova, Novak Đoković podigao je popularnost ovoga sporta u Srbiji u nebo, a neki novi klinci rastu, treniraju, i maštaju da jednog dana dosegnu visine. U Valjevu tenis nije sport broj jedan. Razloga je više, od nedostatka terena za treniranje, do skromnog ulaganja grada u ovaj ipak individualni sport.

Ipak u godini koja je na izmaku, jedna teniska iskra budi nadu da rastu neki novi klinci, koji bi možda mogli da postanu zvučna imena, ako nastave da napreduju kako treneri zacrtaju.

Miloš Emreković ima 10 godina, učenik je petog razreda Osnovne škole “Sestre Ilić” ove godine je postigao značajne rezultate u tenisu. Na šest odigranih turnira tri puta je igrao u polufinalu i zabeležio treće mesto, dok je dva puta igrao finale i oba puta izgubio u taj-breku.

” Treniram tri godine tenis, a uporedo sam trenirao fudbal u Radničkom sa V puka. Nakon godinu i po duplog treniranja morao sam da se odlučim za jedan sport, i izbor je pao na tenis” priča simpatični osnovac. “Tata i ja smo seli i razgovarali, nije se moglo više izdržati u dva sporta pa još dodati školske obaveze, mada mi je i fudbal u srcu”, kaže Miloš uz osmeh i dodaje: “Ja sam kasno počeo da se takmičim sa mojom generacijom, tek pre godinu i po, dok moji drugari iz generacije nastupaju već pet godina. U finalima koja sam igrao nisam imao sreće, jedan meč sam izgubio iako sam pri rezultatu 5:2 imao tri meč lopte. Sport je to”.

Miloš je član Teniskog kluba “Metalac”, ali trenira u Višnja Tennis akademiji gde brigu o njemu vodi Višnja Vuletić, nekadašnja profesionalna teniserka i učesnik WTA karavana. Višnja kaže:” Miloš je veliki talenat i ima predispozicije za vrhunskog sportistu. Vrlo je spretan i ima odličnu koordinaciju. Matematički je tip što je u tenisu veoma važno, a često nakon treninga ostaje sa drugarima da vežba dodatno, što je u njegovim godinama itekako važno. Lepo je videti decu koja posle 90 minuta napornog treninga, produže sami trening za još toliko vremena. On je postigao odlične rezultate na najjačim turnirima koje organizuje Teniski savez Srbije uglavnom u Beogradu i Novom Sadu, a ako nastavi ovim tempom nadamo se još boljim rezultatima. Plan je da on postane državni prvak u kategoriji do 12 godina, a do toga se dolazi napornim radom”.

A matematički tip Miloš nije samo u tenisu. Odličan je učenik, a na ovogodišnjem Okružnom takmičenju iz matematike postao je šampion.

Uz to redovno pohađa i matematičku školu. A potiče iz fotografsko- muzičke porodice. Da se malo našalimo, “odmetnuo” se Miloš Emreković, možda budući šampion. Vreme će pokazati. I to vrlo brzo.