24/06/2024
Najnovije vesti
potrebna-pomoc-za-lecenje-malog-Milosa-Celapa-humanitarna-fondacija-Budi-human-prenosi-Objektiva.rs-iz-Valjeva

NEOPHODNA POMOĆ ZA MALOG MILOŠA

Autor 14/01/2023

Humanitarna fondacija Budi human poziva sve osobe dobre volje koje su u mogućnosti da pomognu lečenje malog Miloša uplatom na žiro račun, ili SMS porukom Za Miloša 1420 na broj 3030.

Miloš Ćelap, rođen 2015. godine, je u maju 2021. primljen u bolnicu u Novom Sadu zbog povišene temperature, trombocitopenije i hepatosplenomegalije, kada mu je nakon izvršene analize koštane srži upostavljena dijagnoza akune limfoblastne leukemije. Nakon indukcione faze lečenja, roditelji su odlučili da lečenje nastave u UDK Tiršova gde je po završetku lečenja, nakon izvršene punkcije koštane srži potvrđena remisija bolesti.

U martu 2022. započeta je terapije održavanja, koja je prekidana u nekoliko navrata zbog pogoršanja i u toku koje je otkriven recidiv.
Nastavak lečenja planiran je u Italiji, transplantacijom koštane srži.

Miloš pohađa prvi razred osnovne škole, potpuno je normalno psihofizički razvijeno dete, inteligentno, radoznalo dete sa razvijenom empatijom. Najviše voli da se igra sa drugarima i da sa sestrama provodi vreme na selu. Voli košarku, voli da slaže lego kocke, da igra igrice na telefonu i da gleda crtaće, a pande obožava.

Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu Milošu da što pre ode na transplantaciju koštane srži, da iz ove borbe sa opakom bolešću izađe kao pobednik!

Sredstva su potrebna za troškove transplantacije koštane srži u inostranstvu, putne troškove i troškove smeštaja.

Vreme je ključno u ovoj borbi! Pomozimo Milošu da pobedi opaku bolest!

Za Miloša! Budimo humani!

Pomozimo Milošu čija je majka Valjevka.

Navedeni podaci su preuzeti sa humanitarne fondacije “Budi human” https://www.budihuman.rs/korisnik/1420/milos-celap