15/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • NEPOSREDNA NASTAVA I OD 18. APRILA
deca u klupi Objektiva.rs Valjevo redovna neposredna nastava KR Pinokio Andjeli čuvari

NEPOSREDNA NASTAVA I OD 18. APRILA

Autor 15/04/2022

U osnovnim i srednjim školama, od ponedeljka, 18. aprila 2022. godine, nastava će biti održavana prema prvom modelu, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji AP Vojvodina sledeće nedelje su na prolećnom raspustu.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 7. do 14. aprila 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 657 (0.08%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana. Ukupno je 2 (0.005%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i nije bilo grupa u kojoj se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.