22/07/2024
Najnovije vesti
Moderna-galerija-Valjevo-septembar-2021. Objektiva.rs Valjevo foto Snežana Jakovljević Krunić

NOĆ MUZEJA U MODERNOJ GALERIJI

Autor 13/05/2022

Povodom obeležavanja Evropske “Noći muzeja” u subotu, 14. maja 2022. godine u Modernoj galeriji Valjevo za ovu manifestaciju, čiji je ovogodišnji slogan “Muzeji za 10” priređuje izuzetno interesantne programe.

Pored susreta sa slikarkom Ljubicom Mrkalj, čija izložba traje i tokom ove Manifestacije, posetioci će imati priliku da se uključe u četiri vrste zabavnih radionica, priređenih prvenstveno za najmlađe, ali i za svu publiku znatiželjnog duha.

Prva radionica je zapravo igra memorije sa karticama na kojima su dela iz kolekcije Moderne galerije Valjevo.

Druga igra je digitalna tako da će posetioci, različitim GIF efektima moći da “obuku” autoportret Ljubice Mrkalj, čija samostalna izložba traje u Modernoj galeriji Valjevo i tokom ovogodišnje “Noći muzeja”, tako da će zainteresovani imati još jednu priliku da pogledaju postavku i sretnu se sa čuvenom slikarkom, u subotu, 14. maja, koja će veći deo dana boraviti u Modernoj galeriji u Valjevu.

Treća igra je “Pronađi sliku” gde će posetioci dobiti detalj koji traba da pronađu na slikama izloženim u postavkama Moderne galerije u Vajevu.

Četvrta radionica je crtanje, tako da će svaki posetilac imati priliku po slobodnom izboru nacrta nešto na papiru koji će dobiti u Modernoj galeriji, a nastali radovi će biti izloženi tokom Noći muzeja, 14. maja, u Modernoj galeriji u Valjevu.

Povodom manifestacije Noć muzeja, Moderna galerija u Valjevu u subotu, 14. maja 2022. godine, biće otvorena za posetioce od podneva do ponoći, dok je ostalim danima radno vreme od 10 do 18 časova.