28/05/2024
Najnovije vesti
pozorisna-predstava-Noc-u-kuci-gospodina-Kolaka Objektiva.rs

“NOĆ U KUĆI GOSPODINA KOLAKA”

Autor 03/11/2022

Pozorišna predstava Vladimira Đorđevića “Noć u kući gospodina Kolaka” biće održana u Centru za kulturu Valjevo u četvrtak, 10. novembra 2022. godine od 20 časova.

U predstavi igraju Slobodan Boda Ninković, Vladimir Kerkez i Irfan Mensur koji potpisuje i režiju.

Prema rečima pisca, scenario je nastao povodom sećanja na prijatelja Petra Kolaka: “Irfan, Boda i Vlada su me naterali da napišem komad o tri luzera. Ponovo. Petnaest godina nakon mog prvog i jedinog takvog, a ujedno i debitanskog komada.

I ako je “Ne igraj na Engleze” komad o tri antiheroja posle kog muškarci plaču, a ženama ništa nije jasno, ”Noć u kući gospodina Kolaka” je komad o tri antiheroja posle kog muškarcima nije udobno, a ženama sve jasno. Mada, nisam želeo da pojašnjavam bilo šta. Želeo sam da pitam jer svako pozorište, pa čak i ovo malo, kamerno, nepretenciozno, šarmantno pozorište postavlja pitanja.

Da li u vremenu terora lepote i mladosti, i trijumfa forme nad suštinom, laži nad istinom i prava nad pravdom, u vremenu seksa bez ljubavi i pozorišta bez pisca i glumaca, u vremenu u kom se stvari digitalizuju, racionalizuju i banalizuju… da li u tom vremenu, muškarac starog kova, analogni neki tip, može pronaći smisao?

Prevedeno na jezik ovog vremena: Da li muškarci danas imaju upotrebnu vrednost?”

Pozorišna predstava “Noć u kući gospodina Kolaka” u Centru za kulturu Valjevo, 10. novembar, 20 časova.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 3. novembra na blagajni Centra za kulturu, po ceni od 800 dinara u prvoj, odnosno 700 u drugoj i trećoj zoni.