15/06/2024
Najnovije vesti

Novi bod sa gostovanja

Autor 19/05/2024

Fudbaleri Budućnost Krušika osvojili su bod na gostovanju u Gornjem Milanovcu, gde su protiv ekipe Takova igrali nerešeno 1:1 ( 0:0 ).

Igrala se čvrsta utakmica u Gornjem Milanovcu uglavnom na sredini terena. Domaći igrači su prvi došli u priliku kada je Pavlović slalomom po levoj strani, ušao u kazneni prostor Budućnosti i iskosa šutirao, ali je odlični Milinković bio uspešniji. Sa druge strane Budućnost Krušik je sredinom prvog poluvremena imala odličnu šansu, Jakovljević je odličnim driblingom u kaznenom prostoru gostiju izbacio dva igrača, šutirao, golman Prodanović delom zakačio loptu koja se zaustavila na gol liniji.

Na prvi gol čekalo se 79. minuta. Nakon dosuđenog slobodnog udarca lopta je došla do Starčevića, koji je pod faulom uspeo da šutira sa 20 metara i postigne evro gol za vođstvo Budućnosti od 1:0. Bezuspešni napadi domaćina koji nisu uspevali pored čvrste odbrane Budućnosti urodili su plodom kada se čekao zvižduk sudije za kraj utakmice. Ubačena je lopta u 16-terac, Nešković je oborio jednog napadača Takova, pa je sudija dosudio najstrožiju kaznu. Strelac izjednačujućeg gola za Takovo bio je Luković.

Nakon ovog nerešenog rezultata Budućnost Krušik se nalazi na deobi petog mesta Srpske lige Zapad, sa ekipom Reala. Valjevski fudbaleri imaju 40 bodova, a u sledećem, vanrednom kolu, u sredu na stadionu u parku Pećina dočekuju ekipu Sloge ZZ, koja je siguran putnik u niži rang.

Budućnost Krušike je igrala u sastavu: Milinković, Ivanović, Ranisavljević, Đermanović, Jakovljević, Panić ( od 87 min. Blažić ), Stojanović N. ( od 89 min. Nešković ), Starčević ( od 90.min O. Milovanović ), Stojanović P., Šobot ( od 46. min N. Stojanović) i Petrović.