25/06/2024
Najnovije vesti
Poliptih koncert reka Gradac Gradačke rukoveti Mejina česma FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs vsti Valjevo sa publikom

Novi koncert Poliptiha (+video)

Autor 05/09/2023

Valjevska grupa Poliptih sa polaznicima priređuje novi koncert u četvrtak, 7. septembra 2023. godine, od 18 časova, na Mejinoj česmi kraj Gradca.

Nakon koncerta u nedelju, koji je nakon pola sata prekinula kiša, članovi grupe Poliptih sa polaznicima projekta “Gradačke rukoveti” održanog tokom letnjeg raspusta u Modernoj galeriji Valjevo, odlučili su da ponovo prirede koncert na Mejinoj česmi.

Članovi grupe Poliptih se pobrinnuo i za lakši pristup samom mestu nastupa.

“Publika koja želi da dođe do same česme može doći iz pravca plaže Penzioneri – uredili smo stazu. Takođe, uređena je i zaravan nasuprot česme, na suprotnoj strani reke, a lokalni meštani su nam izašli u susret tako što su uredili svoju njivu na istoj strani i ulaz će biti otvoren za publiku. Ovaj prostor je zgodan za porodice sa decom jer je ograđen od asfalta.

Na koncertu će učestvovati deset muzičara. Od instrumenata su zastupljeni: klarinet, dve flaute, viola, violina, violončelo, klasična gitara, gitara, udaračka sekcija. Za publiku smo, kao iznenađenje, pripremili posebnu najavu naših aktivnosti”, naznačavaju Marko, Luka i Nataša.

U “Gradačkim rukovetima” pored profesora Marka Timića, Nataše Hristić i Luke Jezdića, učestvuju i mladi, uspešni Valjevci: Predrag Milovanović, Anastasija Radovanović, Anđelka Dragić, Dimitrije Mihailović, Željko Plamenac, Kristina Stepanović, Lenka Vuković, Marija Obradović i Tijana Pavlović.

Poliptih, novi koncert, 7. septembar, 18 sati, Mejina česma – Gradac.

Do novog koncerta možete uživati u segmentu nastupa koji je prekinula kiša 3. septembra.