24/06/2024
Najnovije vesti
Poliptih-Gradacke-rukoveti-koncert-Mejina-cesma-reka-Gradac-3.-septembar-2023.-Valjevo-vesti-Objektiva.rs

Poliptihov koncert na Mejinoj česmi

Autor 03/09/2023

Valjevska grupa Poliptih sa polaznicima priređuje koncer večeras, 3. septembra, od 19 sati, na Mejinoj česmi kraj Gradca.

Večerašnji nastup je iznedren višemesečnim aktivnostima u okviru projekta “Gradačke rukoveti”. Tim povodom, profesori Nataša Hristić – istoričarka umetnosti, Marko Tomić –  operski pevač i Luka Jezdić – gitarista, naznačavaju:

“Vredno smo radili, priznajemo i da smo uživali, nadmašivši sopstvena očekivanja i planove.

Radionice su pevazišle naša očekivanja. U ukupnom broju, ekoloških i muzičkih radionica je izvedeno 30% više od planiranog. Odazvala su se deca iz Muzičke škole i Valjevske gimnazije koja za sobom imaju brojne nagrade i postignuća. Neki od njih su ove godine postali i studenti Muzičke akademije. Takođe, radu se pridružio, na udaraljkama i perkusijama Željko Plamenac, što je našem orkestru dalo posebnu čar.

Na programu su se našle i veoma zahtevne numere, kao što su “Konstantin”, “Pohod” i “Nebo” koje izvodi Trkulja sa orkestrom Balkanik; ali i neke veoma romantične, folklorne, kojima smo planirali da upotpunimo zvuke prirode i reke Gradac, kao što su Žubor voda žuborila, Gde si bilo jare moje.

Projekat je upotpunjen i dizajnerskim ostvarenjima Predraga Milovanovića, koji je kreirao logo grupe, kao i prateće plakate i flajere za koncert.

Koncert je 3. septembra 2023. godine na Mejinoj česmi, u 19 sati.

Publika koja želi da dođe do same česme može doći iz pravca plaže Penzioneri – uredili smo stazu.

Takođe, uređena je i zaravan nasuprot česme, na suprotnoj strani reke, a lokalni meštani su nam izašli u susret tako što su uredili svoju njivu na istoj strani i ulaz će biti otvoren za publiku. Ovaj prostor je zgodan za porodice sa decom jer je ograđen od asfalta.

Na koncertu će učestvovati deset muzičara. Od instrumenata su zastupljeni: klarinet, dve flaute, viola, violina, violončelo, klasična gitara, gitara, udaračka sekcija. Za publiku smo, kao iznenađenje, pripremili posebnu najavu naših aktivnosti”, naznačavaju Marko, Luka i Nataša.

Poliptih – Gradačke rukoveti, 3. septembar, 19 sati, Mejina česma.