25/06/2024
Najnovije vesti

Novi uspesi mladih tenisera

Autor 31/10/2023

Proteklog vikenda u Kraljevu je održano regionalno prvenstvo Zapadne Srbije i Šumadije za tenisere i teniserke do 16 godina.

Mladi valjevski teniseri i ovog puta zasijali su punim sjajem. Od ukupno četvoro učesnika finalista troje je bilo iz Valjeva. U ženskom finalu učestvovala je naša trinaestogodišnja Olga Matić i u neizvesnom meču izgubila od reprezentativke iz Kragujevca Ene Ilić. Drugo mesto u regionu za našu Olgu Matić je izvanredan rezultat.

U muškom finalu usledio je okršaj dva valjevska teniserа, Mihaila Brankovića i Strahinje Vučenovića . Mihailo je na putu do finala pobedio Vuka Doskovića i Bogdana Milićevića iz Kraljeva. Strahinja je bio bolji od Vojina Stojisavljevića iz Kragujevca i Strahinje Planičića iz Kraljeva.

Veliko valjevsko finale se odigralo u sred Kraljeva. Pobedu je odneo mlađi teniser Strahinja Vučenović i postao regionalni prvak za Zapadnu Srbiju i Šumadiju, dok je Mihailo Branković drugi najbolji teniser u regionu. Ovo troje mladih tenisera mesecima unazad promovišu svoj grad po celoj Srbiji i regionu i postižu zapažene rezultate. U nadi da će tako nastaviti očekujemo da to i u našem gradu bude primećeno.

Ana Vučenović