13/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Održan je treći Cimerov memorijal

Održan je treći Cimerov memorijal

Autor 30/10/2023

Treći po redu “Cimerov memorijal” održan je juče u Valjevskoj hali sportova u organizaciji Boskerskog kluba Metalac.

” Ovo je najmasovniji memorijal do sada jer je nastupilo 88 takmičara iz 20 klubova iz Srbije. Viđene su 44 borbe u različitim kategorijama. Iz godine u godinu sve je masovnija manifestacija. Iz Valjeva je nastupilo šest mladih boksera Metalca i jedan iz BK “Pilot Milenko Pavlović”. Ovim memorijalom nastavljamo da čuvamo sećanje na velikana valjevskog boksa, rekao nam je Predrag Damnjanović predsednik BK Metalac.

Ovim memorijalom nastavlja se sa čuvanjem imena Slobodana Lazića- Cimera, nekadašnjeg boksera Metalca, Radničkog i Partizana, prvaka SFRJ u polusrednjoj kategoriji, i trenera jugoslovenske reprezentacije na Olimpiskim igrama u Los Anđelesu 1984.godine. Lazić je preminuo pre tri godine za vreme pandemije korona virusa.

Za najboleg boksera turnira proglašen je Nikola Vujačić, takmičar Kluba borilačkih veština „Akademije Vitez“ Bokserskog kluba Kovin, za najboljeg tehničara proglašen je Slavko Roguljić, član Boskserskog kluba Crvena zvezda, dok su najbolji bokserski par turnira Marko Milinković iz Bokserskog kluba “Živojin Mišić” iz Mionice i Luka Milanković iz Bokserskog kluba “Gvozdeni puk” iz Beograda.

  Vesti