17/04/2024
Najnovije vesti
Pokret-sad udruženje gradjana prenosi Objektiva.rs vesti Valjevo

Novo udruženje – Pokret sad!

Autor 05/12/2023

U Valjevu je oformljeno novo udruženja građana “Pokret sad!” čiji su osnivači doktor stomatologije, Snežana Mijatović i diplomirani pravnik, Đorđe Pavlović.

“Pokret Sad” je grupa građana, čije je osnivanje pokrenuto sa idejom da je neophodno drugačije političko delovanje kako bi se konačno stalo na put korupciji, zloupotrebi vlasti i javnih reaursa na štetu velike većine građana Valjeva.

‘’Pokret Sad’’ okuplja ostvarene i časne ljude koji imaju svoje profesije i poslovne karijere, ljude koji su zainteresovani za unapređenje uslova života svih građanki i građana Valjeva.

Građani pune budžet grada Valjeva i vlast je dužna da u skladu sa prioritetima pravi i podnosi izveštaj gde i kako se raspoređuju narodne pare.

Nijedna politika ne daje nikom ništa! Budžet je vlasništvo svih građana i građanki Valjeva i svaka politika ima odgovornost da isti rasporedi po zakonu.

Ako nam građani ukažu poverenje nikakve osvete, ni progona, neće biti, ali će biti – odgovornosti i zakonitosti u radu!

Svako treba da odgovara za svoja dela a posebno za nedela. Ključni zadatak svakog novopostavljenog funkcionera će biti da napravi reviziju rada svog prethodnika i to tako što će se angažovati spoljni revizori koji će taj posao obaviti profesionalno i nepristrasno.

Za sve za koje se dokaže da su učinili krivična dela, nema abolicije i zaštite. Tužilaštvo i sudovi će moći bez pritisaka da rade svoj posao.

Đorđe Pavlović: “Ne može se živeti suprotno onome za šta se zalažete!” – pročitajte OVDE

Stoga pozivamo sve građane i građanke Valjeva koji osećaju nepravdu ili su ugroženi na bilo koji način da nam se pridruže. Pozivam i da nam pomognu da zajedno budemo pokretačka snaga koja će put ka socijalno odgovornom Gradu, u kome se poštuju osnovna ljudska prava i slobode, učiniti nepovratnim, navode u prvom obraćanju javnosti osnivači udruženja građana “Pokret sad!” dr stomatologije Snežana Mijatović i dipl. pravnik Đorđe Pavlović.