29/05/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-Muzicka-skola-Zivorad-Grbic-proslava-70-godina-JAZZ-Koncert-05-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo-News-Serbie-kolubarski-region

Obeležavanje 70 godina valjevske Muzičke škole počinje koncertom Beogradskog džez kvarteta

Autor 13/05/2024

Povodom obeležavanja sedam decenija uspešnog rada, Muzička škola “Živorad Grbić” iz Valjeva priređuje niz koncerata pod sloganom Stvarnost Koja Peva.

Prvi koncert Beogradskog Jazz Kvarteta istovremeno je uvertira u proslavu Dana škole, biće održan u ponedeljak, 13. maja 2024. godine, od 19 časova u Muzičkoj školi. Tom prilikom nastupaju dr Ivan Ilić – klavir, Đino Maljoković – bubnjevi, Strahinja Banović – truba i Miroslav Šarbanović – kontrabas. Publika će imati priliku da uživa u izvođenju dela Theloniusa Monka, Petera Gabriela, Josepha Kosme, kao i tradicionalnih kompozicija u džez aranžmanima Ivana Ilića.

Pored koncerta Beoradskog Jazz kvarteta, u Koncertnoj sali Muzičke škole “Živorad Grbić” u Valjevu, od 16. do 23. maja, biće priređen niz nastupa koji će prikazati talenat i rad najboljih učenika i profesora škole.

U četvrtak, 16. maja 2024. godine, od 18 časova – Koncert Duvačkog Odseka. Izvođenje širokog spektra veština na flauti, klarinetu, saksofonu i trubi kroz nastupe u kamernim ansamblima.

U petak, 17. maja 2024. godine, od 18 sati, Koncert Pobednika, na programu su nagrađivanje i koncert najuspešnijih učenika škole u ovoj školskoj godini

U ponedeljak, 20. maja 2024. godine, od 18 časova, Koncert Klavirskog Odseka – izvođenje klasičnih kompozicija, kao i modernih dela, najvećim delom u klavirskim duetima.

U utorak, 21. maja 2024. godine, od 18 časova, koncert Izdvojenih Odeljenja – predstavljanje ansambala, kamernih sastava i solo izvođača koji su se istakli tokom školske godine.

U četvrtak, 23. maja 2024. godine, od 19 sati, koncert Gudačkog odseka – Svečano otvaranje 7. Međunarodnog takmičenja gudača “Zlatne stepenice”. Finale ciklusa koncerata, gde će izuzetni gudači izvesti dela klasične muzike, kao i kompozicije savremenih autora. Pored najboljih solista, ovaj koncert će obeležiti i zvuk već afirmisanog i popularnog gudačkog orkestra “Feniks” učenika valjevske muzičke.

Direktorka Muzičke škole Živorad Grbić, mr Suzana Radovanović Perić, tim povodom navodi: Ovo je vreme kada se sećamo i slavimo sedam decenija posvećenosti, strasti i izuzetnih dostignuća naše škole. Kroz muziku, naši učenici su stvorili magiju koja nas inspiriše i povezuje. Koncerti u okviru našeg ciklusa „Stvarnost koja peva“ su prilika da se na jednom mestu u kratkom vremenskom intervalu divimo i ponosimo njihovim talentom i da zajedno proslavimo muzičko nasleđe koje je oblikovalo generacije. Omiljeni i već tradicionalni koncerti škole na otvorenom ove godine će takođe biti deo proslave jubileja i izvedeni u poslednjoj nedelji maja i prvoj nedelji juna. S obzirom da je muzička škola u Valjevu počela sa radom 3. oktobra 1954. jubilej će biti zaokružen svečanošću u oktobru, čime će proslava 70. rođendana škole biti i završena, naglasila je direktorka Muzičke škole Živorad Grbić iz Valjeva, mr Suzana Radovanović Perić.