17/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Zdravstvo
  • Obnovljena ambulanta Doma zdravlja u Novom naselju
Ambulanta-Doma-zdravlja-Valjevo-Novo-naselje-prenosi-Objektiva.rs-vesti

Obnovljena ambulanta Doma zdravlja u Novom naselju

Autor 04/12/2023

Nakon par godina najfrekventnijeg broja pregleda i zbrinjavanja hiljada Kovid pacijenata, ambulanta Doma zdravlja u Novom naselju je obnovljena radi nastavka rada kako bi u boljim uslovima dočekali novu sezonu respiratornih infekcija.

Organizacijom rada službi Doma zdravlja, mesna ambulanta u Novom naselju opredeljena je za zbrinjavanje građana koji imaju simptome respiratornih infekcija. Grad je za izvođenje radova opredelio više od 130 hiljada dinara, ali su i brojni donatori koji gravitiraju ka MZ Novo naselje, pomogli da obnovu.

V.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo, dr Vladimir Pantelić, zajedno sa saradnicima i predsednikom MZ Novo naselje Draganom Vasiljevićem, obišao je ambulantu Doma zdravlja u Novom naselju i razgovarao sa zaposlenima.

Osim krečenja, krov je bio zreo za rekonstrukciju, pa smo te radove hitno izveli. U koordinaciji sa predsednikom MZ Novo naselje, zajedno smo izveli ove radove, jer je značajna i donacija građana u vidu prozorske stolarije, koja je bila godinama do sada nefunkcionalna, a sada je remontovana i sanirana. Zamenjen je krovni deo koji je prokišnjavao, a nakon par godina okrečen je prostor ambulanti. U budućem periodu planiramo da uredimo parking prostor, sanaciju podova i video nadzor, rekao je v.d. direktora ZC Valjevo, dr Vladimir Pantelić, prilikom obilaska ambulante u Novom naselju.

Pomoćnik direktora ZC Valjevo za primarnu zdravstvenu zaštitu, dr Jasmina Jevtić, navela je da dnevno u proseku zbrinjavaju 12 pacijenata sa Kovid infekcijom, ali da posebnu pažnju obraćaju na navedenu zdravstvenu problematiku jer tek predstoji sezona respiratornih infekcija, a izolovana su dva tipa virusa gripa.