14/07/2024
Najnovije vesti
15-11-2022-kzn-povodom-38-valjevski-Jazz-Fest-Klub-Abras-Centar-za-kulturu-Veseljko-Belusevic-Lazar-Avramovic-Milan-Durdevic-Mikica-Levak-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Objektiva.rs-Valjevo.jpg

OD 17. DO 19. NOVEMBRA IDEMO NA 38. JAZZ FEST U VALJEVO

Autor 16/11/2022

Ovogodišnji, 38. Jazz festival biće održan u Valjevu, od 17. do 19. novembra 2022. godine. Nastupi u Centru za kulturu Valjevo, u četvrtak, petak i subotu, počinju od 20 sati.

Prve večeri nastupaju valjevski bendovi, dok su u petak i subotu regionalne i svetske zvezde tradicionalnog i savremenog džeza, uz ekskluzivnog gosta iz inostranstva.

Nakon 38. godina ideja valjevskog Jazz festivala je prepoznatljiva, očuvanje tradicije i promocija savremenih džez tredova, pored ostalog rečeno je na konferenciji za novinare.

Sjajan klavijaturista, Lazar Avramović, ukratko je pozvao publiku da, već u četvrtak, 17. novembra, dođu na “Veče Valjevaca” jer će nastupati brojni domaći odlični bendovi.

Izuzetan gitarista, Mikica Đurić, frontmen “Mehaničkog baleta” je detaljnije najavio učesnike, pored ostalih navodeći da će, kao mlade snage sa svojim bendom, po prvi put na Džez festivalu u Valjevu nastupati učenici Valjevske gimnazije, uz već renomirane ABV 6, Pilot Bluz Bend, Midnight buzz, Ninu Kolarić i Lazara Avramovića, Čane bend, Blue train band uz Mehanički balet i Musical doctors koji će, ovom prilikom, promovisati nove albume.

Umetnički direktor 38. Džez festivala, Valjevac, Milan Đurđević, najširoj publici poznat kao frontmen “Nevernih beba”, pozvao je Valjevce i sve ljubitelje dobre “žive” svirke da u četvrtak, 17. novembra, od 20 sati, dođu u Centar za kulturu u Valjevu, jednostavno naglasivši: “Podržite ljude koji žive pored vas!”

15-11-2022-kzn-38-Jazz-Fest-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Objektiva.rs-Valjevo-OBJEKTIVA.jpg
Organizacioni tim 38. Džez festivala u Valjevu koji će biti održan od 17. do 19. novembra 2022. godine u Centru za kulturu

I u ovoj, 38. godini valjevskog Džez festivala, se pridržavaju proverene recepture – ideje za očuvanjem tradicije, udružene uz koncepte svetski poznatih džez festivala, što skreće pažnju stručne javnosti na valjevski Jazz Fest iz šireg regiona.

Đurđević za predstojeći, 38. valjevski Jazz Fest obećava uspešan svoj kvaliteta i tradicije.

U petak, 18. novembra, na otvaranju će svirati BIG bend RTS sa solistom Stjepkom Gutom, jednim od najpriznatijih svetskih solista na trubi, koji je svirao i na prvom Festivalu u Valjevu. Isto veče nastupa i Nenad Vasilić trio, i sama činjenica da je on profesor kontrabasa u Parizu dovoljno govori o kvalitetu.

Jazz-fest-17-do-19-novembra-2022.jpg

U subotu, 19. novembra, valjevski Džez festival učiniće izuzetnim još dva trija: Vladimira Samardžića, uz ekskluzivnu “live” promociju aktuelnog autorskog albuma, i nakon pet godina ponovo u Valjevu, virtuozni gitarista, Vlatko Stefanovski trio.

Ove godine imamo i ekskluzivnog gosta, može se reći vrh svetske jazz scene, koji nam dolazi iz Pariza, Mokhtar Samba. Harizmatični muzičar će izvesti svoj autorski “African Jazz Project” i predstaviti svoj najnoviji album, koji promoviše širom sveta na prestižnim pozornicama.

Takođe, u subotu, 19. novembra, od 12 sati, u Valjevskoj gimnaziji Stjepko Gut će održati master class za sve zainteresovane o tehnikama sviranja,“ najavljuje umetnički direktor, Milan Đurđević.

Zahvalio je Gradu Valjevu radi podrške pri organizaciji programa i još jednom pozvao sve ljubitelje dobre muzike da u četvrtak, petak i subotu, od 17. do 19. novembra, dođu u Valjevo na 38. Džez festival.

Valjevo je grad sa ozbiljnim kulturnim potencijalom i ovom prilikom apelujem da dođu i mladi. Želimo da stvaramo publiku,” rezimirao je Milan Đurđević, umetnički direktor Džez festivala u Valjevu, uz naznaku da će svirke u Holu izostati ove godine, ali izrazivši ubeđenje da će u budućnosti i za to postojati odgovarajući prostor.

Višegodišnji moto “New Jazz moment” valjevskog Džez festivala opisuje razvojne pravce jedne od najstarijih džez manifestacija u regionu, a ovogodišnji simboličan slogan je “Vreme za buđenje” koji je na svojevrsan način oslikan već prve večeri kroz nastup mladih.

POVOLJAN PAKET KULTURE

Tradicionalno, ulaz prve “Večeri valjevskog džeza” je slobodan.

Prodaja ulaznica za petak i subotu, 18. i 19. novembar, drugo i treće veče 38. Jazz Festivala u Valjevu, počela od 14. ovog meseca, na blagajni Centra za kulturu. Radno vreme blagajne je od 9 do 11 sati i posle podne, od 17 do 20 časova.

Cena pojedinačne ulaznice za 18. kao i za 19. novembar po 600 dinara. Komplet za obe večeri košta 1000 dinara.