13/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA POBEDILE UB U DERBIJU KOLA
Objektiva.rs Valjevo Odbojkaški klub Železničar Lajkovac Agencija PR Pristup

ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA POBEDILE UB U DERBIJU KOLA

Autor 28/11/2022

Veliki komšijski derbi između Uba i Železničara, ujedno i derbi srpske ženske odbojke, sasvim zasluženo je pripao lajkovačkom timu rezultatom 3:1, po setovima 25:20, 26:24, 31:33 i 25:18.

Rezultat bi bio i ubedljiviji da OK Železničar u finišu drugog seta nije ispustio prednost od šest poena i zatim izgubio taj deo igre posle velike borbe.

Odličan prijem, jaki servisi, dobra organizacija napada, izvanredni potezi Uzelac i strahoviti smečevi korektora Rozales iz Kube – segmenti su igre koji su najviše doprineli pobedi lajkovačkog tima.
Pred TV kamerama sinoć je do izražaja došla novina u igri lajkovačke ekipe – smeč servis. Četiri odbojkašice Želje koriste taj način servisa koji je teži za odbranu tako da su, bez obzira na povremene greške, uspešno remetile prijem i organizaciju napada Uba.

Najefikasnija u Železničaru bila je Uzelac sa 23 poena, Rozales je osvojila 18, Veltman 16, Ivanović i Stanojević po 12. U ekipi Uba Erić je osvojila 14, a Gligorić 13 poena.

Izuzetno važna pobeda Železničara, koji sa sedam pobeda jedini prati neporaženo Jedinstvo iz Stare Pazove, dok Ub i TENT imaju po šest pobeda. U narednom kolu u Lajkovac dolazi obrenovački TENT. Pobedom bi Železničar finiširao sjajnu seriju od tri trijumfa u tri derbija, jer je u prošlom kolu savladao Crvenu zvezdu.

Tekst i foto – PR agencija Pristup