16/06/2024
Najnovije vesti

Odličan koncert Tare Ljujić u Valjevskoj gimnaziji

Autor 05/06/2024

Nastavlja Muzička škola “Živorad Grbić” da predstavlja nove talente iz svojih redova. Svojim prvim solističkim koncertom u svečanoj sali Valjevske gimnazije predstavila se Tara Ljujić i pobrala aplauze publike koja je u ne malom broju popunila svečanu salu ove škole.

Brižljivo izabran repertoar u kome su prednjačile kompozicije Mocarta i Čajkovskog Tara je odsvirala na visokom nivou. Čini se i zrelije od godina koliko ih ima. Lakoćom sviranja pokazala je da pred njom predstoji period kada će muzički sazrevati uz flautu koja je njene interpretacije savršeno prenosila ka publici.

Tara Ljujić je učenica sedmog razreda Osnovne škole “Prva osnovna škola” i peti je razred muzičke škole- odsek flauta. Višestruko je nagrađivana na brojnim takmičenjima širom zemlje, ali i u inostranstvu.

Ona je pre tri godine postala apsolutni pobednik kategorije na 15. Međunarodnom takmičenju Ars Nova u Trstu, godinu dana kasnije bila je Laureat junior kategorija ne Međunarodnom takmičenju “Anton Eberst” u Novom Sadu. Prošle godine proglašena je Laureatom II kategorije na Međunarodnom takmičenju mladih muzičara u Zemunu. I ova godina je plodonosna za mladu flautistkinju. Na Republičkom takmičenju u Beogradu osvojila je maksimalnih 100 poena, proglašena je za laureata na festivalu Muzičkih i Baletskih škola Srbije, dok je na susretima flautista u Valjevu član kamernog ansambla “Grbić” koji je pobedio sa 100 poena na ovom takmičenju, a u kamernum duo “Cherry” takođe pobednik sa maksimalnih 100 poena.

Tara Ljujić je i Laureat u trećoj kategoriji na Međunarodnom takmičenu duvača u Zemunu.Ovogodišnji skor na devet takmičenja je pet prvih nagrada i dve druge, dok je u kamernim ansamblima osvojila pet prvih nagrada. Zanimljivo je da je od 2022.godine i član Dečje filharmonije u Beogradu, a posebno priznanje je solistički nastup sa Dečjom filharmonijom u Mts dvorani na Novogodišnjem koncertu.

S obzirom da Tara potiče iz muzičke porodice, ne treba sumnjati da će njen dalji napredak biti brižljivo praćen, a za očekivati je i nova priznanja.

Uz vredan rad i posvećenost ni novi rezultati neće izostati.