21/09/2023
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • OTEŽAN SAOBRAĆAJ – ZABRANA ZA KAMIONE I ŠLEPERE, HLADNO I NAREDNIH DANA , VODOSTAJI U PORASTU
Ulica-vojvode-Misica-pod-snegom-Valjevo-foto-Aleksandar-Jakovljevic-prenosi-objektiva.rs

OTEŽAN SAOBRAĆAJ – ZABRANA ZA KAMIONE I ŠLEPERE, HLADNO I NAREDNIH DANA , VODOSTAJI U PORASTU

Autor 04/04/2023

„Na kolovozima, a posebno na putevima u planinskim predelima ima snega do 5cm, obavezna je upotreba zimskih guma i zimske opreme uz opreznu vožnju.

Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu“, navodi JP Putevi Srbije.

Na teritoriji Valjeva, na snazi je zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere na sledećim putnim pravcima:

-na državnom putu I B reda broj 21, preko Podbukova,

-na državnom putu I B reda broj 21, preko Blizonjskog Visa,

-na državnom putu I B reda broj 27, preko Kameničkog Brda,

-na državnom putu II A reda broj 141, preko Proslopa,

-na državnom putu II A reda broj 143, preko Ive,

-na državnom putu II A reda broj 170, preko Debelog Brda,

-na državnom putu II A reda broj 175, preko Divčibara,

-na državnom putu II B reda broj 338, Mravinjaca,

-na državnom putu II A reda broj 137, preko Mačkovog Kamena,

-na državnom putu II A reda broj 139, preko Stolica,

-na državnom putu II A reda broj 257, preko Šarene Bukve,

-na državnom putu II B reda broj 330, preko Mačkovog Kamena,

-na državnom putu II B reda broj 335, preko Šljivove.

VREMENSKA PROGNOZA

Sneg pada u centralnim i zapadnim predelima Srbije, na jugu i jugoistoku pada kiša. Tokom posle podneva moguće slabljenje intenziteta padavina, ali potpuni prestanak snega – tek u sredu. Do sredine aprila hladno vreme. Prolećne temperature oko 15 stepeni Celzijusa očekivati tek krajem meseca.

Danas oblačno sa snegom. U nižim predelima jugozapadne, zapadne i centralne Srbije stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm, lokalno i više, na planinama i do 50 cm novog snega uz stvaranje snežnih nanosa usled jakog severozapadnog vetra. U ostalim krajevima manji snežni pokrivač. Padavine će posle podne oslabiti, ali potpuni prestanak snega očekivan tek u sredu.

Do kraja sedmice u jutarnjim satima očekuje se lokalna pojava mrazeva (na 2 m do -2 °C, a pri tlu do -5 °C), kao i pojava poledice. Dnevna temperatura u drugoj polovini sedmice biće u postepenom porastu, ali i dalje ispod proseka za prvu polovinu aprila.

Hidrološko upozorenje

Na Južnoj Moravi, Toplici, Veternici, Jablanici, Pustoj, Nišavi, Rasini, Mlavi i Peku vodostaji će biti u porastu tokom 4. i 5. aprila i kretaće se iznad granica redovne odbrane od poplava, a na Veternici nešto iznad granice vanredne odbrane od poplava. Na Crnom i Belom Timoku vodostaji će biti u porastu tokom 4. i 5. aprila i kretaće se oko granica redovne odbrane od poplava. Na Neri i Brzavi vodostaji će biti u manjem opadanju i kretaće se oko granica redovne odbrane od poplava. Na Tamišu kod h.s. Jaša Tomić vodostaj će biti u porastu tokom 4. i 5. aprila i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava, upozorava Republički hidrometorološki zavod Srbije.