15/06/2024
Najnovije vesti

PARTIZAN PREJAK ZA VALIS

Autor 09/04/2023

U utakmici petog kola vaterpolo Super lige Srbije, za plasman od 1 – 6. mesta, Valis je u Petnici poražen od Partizana sa 15:8 (4:2, 3:1, 4:5, 4:0).

“Vidre” su, kako i dolikuje ovoj prilici, Partizan dočekale pred punom tribinom. 

Valis je imao želju da pretekne Beograđane, što je u sportskom smislu svakako pozitivno, ali rival je bio jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva na svetu. Partizan kao sedmostruki prvak Evrope, i tim sa 29 titula šampiona države, ali i klub sa vaterpolo školom koja je do sada dala najviše reprezentativaca, bio je isuviše tvrd orah za “vidre”.

Partizan je čvrstom odbranom lako došao do početnog vođstva od dva gola razlike. Uzvratio je kapiten valjevske ekipe Aleksandar Kovačević, ali je sinoć raspoloženi Smiljević bio još dva puta precizan.

Prvu četvrtinu su zapravo obeležili jedini strelci Kovačević u Valisu i Smiljević kod gostiju.

Čvrsta igra gostiju donela je malo golova u drugoj četvrtini koju je Partizan dobio 3:1. Pogađali su Valisovci stative, prečku, lopta jednostavno nije htela u gol.

Odlična igra viđena je u trećoj četvrtini koju su valjevski vaterpolisti rešili u svoju korist 5:4. Probudila se publika, prštalo je i u bazenu i na tribinama. Baucalo se tri puta upisao u strelce, a Radanović jednom.

U poslednju četvrtinu ušlo se sa tri gola prednosti za goste 11:8, i do kraja utakmice postojala je samo jedna ekipa u bazenu. Partizan nije dozvolio ni jedan gol u svojoj mreži, dok su četiri završila u mreži Valjevaca. Nekoliko sudiskih odluka podiglo je navijače na noge, bilo je “vrelo” taman toliko da je delegat bio prinuđen da zamoli publiku da se malo utiša. Naime, jednom od sudija smetale su trube i bučno navijanje koje je dolazilo sa tribine. Nazabeležen slučaj do sada, bar u Valjevu, uz pitanje da li bi sudija na terenu u Beogradu smeo da zatraži ono što je zatražio u Valjevu, jer je kako smo saznali sudija tražio prekid utakmice. Ipak, iskusni delegat Marijanović iz Beograda nije se povinovao zahtevu sudije očigledno nedoraslom meču koji je sudio.

Šteta je što se sezona privodi kraju, zbog sve brojnijeg prisustva publike, ali je lepo imati na umu da vaterpolo dobija sve više poklonika u Valjevu, pa će naredne sezone biti teško smestiti sve zainteresovane na tri reda tribina, koliko balon dozvoljava.

Najefikasniji igrači u redovima Valisa bili su Kovačević sa četiri, Baucalo sa tri gola, dok se Radanović jednom upisao u strelce. U redovima Partizana najefikasniji je bio Smiljević sa sedam pogodaka.