12/04/2024
Najnovije vesti
Kreativna radionica Pinokio šetnja u parku Pećina Humanitarno udruženje Anđeli čuvari Valjevo

PINOKIJEVCI UŽIVAJU U JESENI

Autor 02/11/2021

Mališani iz Kreativne radionice uživaju u jeseni, igraju se i uče o lepotama ovog godišnjeg doba.

Nakon šetnje po parku, deca od lišća prave maštovite radove

U svom vrtiću sa vapitačicama, u toku radnih dana, mogu da provedu period od 6 časova ujutru, kada počinje prijem dece i vaspitni rad traje do 16 časova. Pre pandemije Covid – 19, vrtić Pinokio je organizovao vaspitni rad u dve smene, od 6 do 20 časova i planiraju da, čim epidemija prođe, ponovo uvedu pređašnje radno vreme. Često, po ispraćaju mališana, priređuju edukativne programe za vaspitače, kao što je nedavna radionica o osećanjima u vreme pandemije.

Inače, u Kreativnoj radionici Pinokio ispratili su oktobar igranjem na otvorenom, šetnjama u parkovima na Jadru i na Pećini, gde su mališani iz srednje vaspitne grupe prikupili opalo lišće za svoje kreativne likovne radove, uz razgovore o svim lepotama koje jesen donosi, kao i o tome zbog čega im se dopada lišce na putu.

Predškolci napravili pozorištance

Novembar su počeli lutkarskim pozorištem jer u Kreativnoj radionici Pinokio se trude, da putem dramskog metoda deci pruže dodatne mogućnosti za kreativno izražavanje, da u kreiranoj sredini istražuju, proširuju i proveravaju svoja saznanja o svetu koji ih okružuje, praktikuju govor i razvijaju svoje govorno ponašanje. Dramski metod čini uspešnom metodom je prirodna potreba dece “da se pretvaraju”. Glumeći, deca imitiraju, vežbaju govor, unapređujući i veštinu komunikacije, ali i samopouzdanje. Tako su prvi novembarski dan proveli polaznici iz predškolske grupe Pinokio 2 – IJ “Anđeli čuvari”, PU “Milica Nožica”, na maloj pozornici, uz ginjol lutke i veselu muziku, pokretače dečje mašte.

foto – privatna arhiva